Resotips

Resor till Brunei

Det ligger på ön Borneo, den lilla nationen Brunei, som kallar sig the ”Abode of Peace”. Det är omringat av Malaysia och Sydkinesiska havet och blev självständigt 1984. Det har utvecklats till ett industriellt centrum och rankas konsekvent som ett av världens rikaste.

En av de saker som du måste se på ditt besök till Brunei är Istana Nurul Iman. Det är världens största palats för boende räknat i kapacitet, med nästan 1800 rum. Dess område täcker en yta på 1.2 kvadratkilometer. Man får en maffig utsikt över Kampong Ayer från palatset. Det är bara öppet för allmänheten tre dagar om året, så man måste se till att planera noga om man vill se spektaklet.

Se till att besöka Kampong Ayer med. Den här ”vattenbyn” ger en traditionell kulturell upplevelse för besökare, med flera byggnader som står på pålar över vattnet. Pålarna är så lätta att de traditionella byggnaderna med lite arbete kan flyttas om översvämningar eller stormar hotade att förstöra dem. Ta en taxibåt och ta det lugnt och njut av färden.

Ett äventyr som alltid finns att tillgå året om är Eco Ponies Garden i Tutong. Där kan du njuta av lugnet och fågelkvitter på morgonen. Det finns även en liten marknad i området och flera aktiviteter att hitta på. Du kan köpa örter, medicinalväxter och parfymer som är tillverkade på blommor som växt där.

Med platser där man kan dyka, snorkla och fina stränder med så måste man säga att Brunei är ett bra resmål som är relativt billigt och det är lätt att skapa roliga planer för sina dagar där. Vad kommer du att upptäcka på din resa?

Läs våra Brunei reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Brunei:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.