Resotips

Resor till Kambodja

Kambodja är ett land av intriger och mystik. Ligger på Indokina halvön, är det ett land där stamlivet blandas med det moderna stadslivet för att skapa en kulturell upplevelse som är helt unik. Det är också ett land som står inför många utmaningar, bland annat miljö avskogning. Nu är det dags att se vilda helgedomar och nationalparker i Kambodja innan de blir helt utvecklad.

Trots dessa utmaningar, har Kambodja fickor av paradiset som är hisnande vacker. I sydväst, Sihanoukville erbjuder otroliga stränder som hjälper dig att koppla av. Om du vill gå ut på backpacking, erbjuder Battambang i nordväst en lugn möjlighet att uppleva det lokala livet.

Du hittar också ett antal fantastiska tempel finns att utforska. Vissa är även fortfarande används som kloster eller platser utbildning i dag.

Ett besök i Kambodja innebär ofta handla genom marknaderna att hitta en lokal souvenir att ta med hem. Från träsnideri till keramik till Krama den traditionella kambodjanska halsduk, det finns många sätt att fira din resa till denna underbara destination.

Sedan 1993 har Kambodja arbetat med att uppgradera den erfarenhet som besökare får. De flesta av de viktigaste vägarna i hela landet är nu belagda med många mötes internationella standarder. Kollektivtrafik finns med regelbundenhet och guidade turer finns tillgängliga för att ta dig ut för att utforska de avlägsna skatter som finns där ute.

Kambodja är mystisk. Kambodja är vacker. Om du är redo för utmaningen, då det kan ge dig ett av livets största äventyr.

Läs våra Kambodja reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Kambodja:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.