Resotips

Malaysia valuta, Ringgit

Pengar i Malaysia (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Ringgit (MYR). 1 Ringgit = 100 Sen. Mynt i cirkulation: 1, 5, 10, 20, 50 sen Sedlar i cirkulation: 1, 5, 10, 20, 50, 100 Ringgit Malaysian National Bank

Resor till Malaysia

Om tanken på en myllrande mångkulturell stad, en bild perfekta stränder, vackra landskap och vädjar landskap för dig, se längre än en semester till Malaysia.

Semesterresor till Malaysia erbjuder en perfekt blandning av stad raster och semester strand, från den pulserande staden Kuala Lumpur till de vackra sandstränderna i Langkawi. Det populäraste stället att starta din semester till Malaysia är huvudstaden i Kuala Lumpur, ett shoppingparadis. Tillbringa dina dagar vandrade runt på marknaderna i Kina stan, beundra designer butiker i den enorma köpcentret under Petronas Towers eller ta en paus från shopping i koloniala Merdeka Square. De måste se sevärdheter i Kuala Lumpur är Petronas Towers och Menara Tower, där du kommer att belönas med några av de bästa utsikterna över Malaysia.

Även på din semester till Malaysia, ta dig tid att besöka ön Penang och dess livliga staden Georgetown, där du kan koppla på stränderna, shoppa i stan eller gå djungelvandring i nationalparkerna alla inom vackra omgivningar.

Om du vill göra något lite annorlunda samtidigt på din semester till Malaysia, varför inte besöka Borneo Malaysia där du kan hitta orangutanger i djungeln, klättra det högsta berget i Sydostasien eller dykning i en av de 10 dyk platser i världen, om detta låter lockande då staden Kota Kinabalu är det perfekta stället att börja din malaysiska semester. Om du vill komma bort från det liv och rörelse i städerna och sedan bege dig till Cameron Highlands att koppla av och varva ner i idylliska omgivningar bland de vackra bergen och plantager te.

Läs våra Malaysia reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Malaysia:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.