Resotips

Resor till Vietnam

En semester i Vietnam är en underbar möjlighet att uppleva ett vackert land med en fascinerande och sorglig historia. Väl anlänt kommer ni säkerligen bli förälskade i den häpnadsväckande naturen, den vänliga befolkningen, den delikata maten och den otroliga kulturen och historien. Vare sig ni tillbringar er semester med shopping i den pulserande storstaden Hanoi, upplever landet på en motorcykelresa eller helt enkelt genom att koppla av på en lyxig semesteranläggning, kommer en semester i Vietnam vara en av de mest intressanta upplevelserrna i ert liv.

Om ni är ute efter en resa som aktiverar era smaklökar, är en semester i Vietnam verkligen den perfekta platsen. Maten är hjärtat i landets kultur, med olika smaker i olika regioner. Se till att smaka den delikata banh canh hua – en krabbsoppa med risnudlar. Om ni vill uppleva den asiatiska floran och faunan, gör en utflykt till nationalparken Cuc Phuong, där det också finns fantastiska kalkstensgrottor att besöka. Om det inte är det rätta för er, varför då inte besöka de fascinernade Hinduruinerna My Son? De är ett av UNESCOs världsarv, så det finns ingen anledning att inte besöka detta fantastiska ruintempel.

Platser som “måste” besökas under en semester i Vietnam inkluderar flera fascinerande gamla städer – ta er till Hoi An till exempel, här kan besökarna avnjuta ett spännande urval traditionell (och inte lika traditionell) vietnamesisk mat. I synnerhet utmanar rätterna på den trendiga restaurangen The Mango Rooms gästernas smaklökar.

Hanoi är en stad som kulturälskarna omedelbart tar till sitt hjärta. Denna pulserande stad är fylld av museer och konstgallerier, exempelvis Apricot Gallery och Mai Tai Gallery, båda belägna i de charmiga gamla kvarteren. Besökare kan beundra den särpräglade arkitekturen i Nha Tao-området, och njuta och låta sig roas av den livfulla gatukulturen i Hanois franska kvarter. Inget besök i Hanoi är fulländat utan en visit på Art Vietnam heller, ett spektakulärt utställningscentrum beläget i Ho Tay området.

Vietnam lockar också med många attraktioner för er som älskar naturen, exempelvis de fascinerande grottorna i Phong Nha. Detta grottsystem är det största och märkvärdigaste i landet och ytterligare ett måste under en semester i Vietnam.

Andra sevärdheter inkluderar de avskilda lagunerna och kalkstensåsarna vid Halong Bay, där besökarna har möjlighet att utöva olika vattensporter. Kajaker, trampbåtar och forsränning finns bland erbjudandena. Skulle ni vilja uppleva en lite mer avkopplande dag, ta er till Nha Trang beach. Här möts ni av perfekt, gyllengul sand och en välkomnande strandkultur.

Läs våra Vietnam reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Vietnam:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.