Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Bakau

Gambia

#Gambia Resor till Gambia Islamiska republiken Gambia är ett unikt land i Afrika som bara har en gräns. Det är också det minsta landet på Afrikas fastland, med kust vid Atlanten. Oberoende sedan 1965 är den portugisiska och senegalesiska påverkan stark...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Bakau

Beläget i Kombo Saint Mary-distriktet i Gambias västkustregion.

Bakau stad inkluderar Cape Point udde, och dess nordligaste kustlinje markerar den punkt där Atlanten möter Gambia floden. Det är en del önskvärd förort, en del shanty town och en del kuststad. Kusten är omgiven av palmer, men strandområdet består av steniga, laterita klippkanter, och vid högvatten kan sanden försvinna helt. Detta är inte fallet med Cape Point, som ligger på ett brett strandområde.

Lokalhistoria säger att den gamla byn skapades av Bojang-familjen för över 500 år sedan när krokodiler kom och bosatte sig i det som nu kallas Katchikally. Idag är den gamla staden tillsammans med Sanchaba-delen en av de äldsta bosättningarna i Gambia. Bland de första bosättarna som kom fram var fiskare och deras familjer. Under kolonialtiden var platsen ett önskvärt område för britterna och utgjorde en del av brittiska Kombo, som i grunden var Banjul, Saint Mary’s Island och de avlägsna kustområdena i väster.

De centrala punkterna i den gamla staden är sektionerna runt korsningen Atlantic Road där den möter Sait Matty Road. Det finns ett postkontor, några banker, ett antal små barer och restauranger framför African Village Hotel, butiker, en mini-marknad, Bakau-marknaden och turisthantverksmarknaden (bengdula) där Atlantic Boulevard möter Cape Point Road. Om du flyttar några meter inåt landet är du i staden Gambia. Lite söder om djembe-trumtillverkarna och batikställen är byns marknadsplats.

Beläget i Cape St. Mary, på Old Cape Road, är den botaniska trädgården som skapades 1894. Den missas ofta av de flesta turister eftersom den liknar någons stora privata gård. Det ligger i ett slutet område inom ett ledat staket och det finns en naturstig som slingrar sig runt träden samt en grässkuggad sittgrupp som kallas Bantaba. Dess mjukaste gröna kan ses mot slutet av regnet i oktober. Särskilt värt att notera bland de markerade träden är cykaderna, de taggiga, unga sidenbomullsträden och tropiskt lövträ av teak. Endast en del av buskarna och träden är infödda, till exempel rhun palms, och vissa behöver snabb beskärning och vård. Om du kommer med kikare kan du kanske upptäcka ett antal fågelarter som rödkinnad kordonblå, bronsskyltdockor eller udda päron. Det är ett trevligt ställe att besöka och koppla av på eftermiddagen och det är väldigt lite i vägen för buller.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Gambias turistbyrå

#Touristboard Gambia Tourism Authority Dream Park PMB 4085 Kotu Western, Gambia T: +220 446 2491 Social Media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #Gambia #visitGambia #iGambia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

The Gambia
molnigt
21 ° C
21 °
21 °
17 %
2.7kmh
81 %
tor
36 °
fre
33 °
lör
36 °
sön
37 °
mån
40 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Gambia #Bakau #iBakau #visitBakau #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bakau
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här