Resor till Baku

Belägen vid Kaspiska havet, Baku är den största staden i Azerbajdzjan och den är unik eftersom den är den lägst belägna huvudstaden i världen. Circa 28 meter under havsytan, staden består av två huvudsakliga delar: det centrala området och den gamla inre staden.

Det finns ett brett utbud av kulturella aktiviteter som du kommer att kunna njuta av under ett besök, från det lokala konst- och historiemuseerna till de roliga parkutrymmena som ligger utspridda över hela staden. Har du har en resa planerad till Baku? Om du har det,  är här några idéer som vi har satt ihop för att hjälpa dig göra det mesta av din tid i denna verkligt vackra stad.

Fontäntorget är platsen där du vill vara

Beläget i centrala Baku, detta torg rekonstruerades inom de senaste fem åren för att ge det en mer modern känsla. Det finns nya fontäner som har lagts till och hantverk på de omgivande stenarna ger torget en mycket unik känsla. Det finns gott om planterade palmer i den nya Fontäntorget och dessa passar bra med 1800-talsbyggnaderna som omger området. Om du blir hungrig, kan du stanna för något lokalt … eller ta lite McDonalds – valet är ditt.

Om du är ute efter lite nattliv, men det är mitt på dagen, då är semesterområdet Shikhov en av de mer populära destinationerna att hitta. Den har en vacker, bred strand att njuta av,  men den har också en mycket stor oljeplattform som du också kan se. Det finns ett vakttorn som hjälper dig med utsikten och du kan köra din bil ända fram till vattnet om du vill.

Kanske är shopping din grej istället?

Om vädret inte samarbetar, då är kanske en dag på Bulvar parken något för dig. Det är ett köpcentrum på sex våningar i hjärtat av centrala Baku som kan hjälpa dig att komma till den gamla innerstaden för att utforska om du vill. Du kan gå utöver shoppingupplevelsen och njuta av en show på planetariet i gallerian, se en film på 3D-bio, eller till och med gå och bowla om du vill. Det är den typiska ”food court”-maten som är mycket prisvärd, men det finns också fina matupplevelser i detta köpcentrum också.

Det finns också promenaden nerför Baku Boulevarden som man kan göra. Den löper längs med vattnet och du hittar monument, fontäner, och även en nöjespark för att njuta av om man vill. Det är en lämplig plats att ta sig mellan platser och är en utmärkt plats att gå till för en morgonjoggingtur om du vill ha lite extra träning

När du är redo för kvällen , de flesta av klubbarna i Baku har öppet till gryningen och är spridda över hela staden. Österländska och västraländska klubbar har alla mat från det lokala köket och många av dem är ligger i närheten av Fontäntorget.

Är du redo att besöka Baku? Denna stad blandar det gamla tillsammans med den nya och framtiden verkar vara ganska ljus för den här staden. Med så mycket att se och göra, kommer din semester att vara rolig , äventyrlig och avkopplande. Varför inte planera din resa idag?

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Azerbajdzjans turistbyrå

Azerbaijan Tourism Authority Uzeyir Hajibeyov, 40 Government House, 3th floor BakuTel: (+994 12) 493 43 98WEBSITEFACEBOOKTWITTERYOUTUBEFLICKRPINTERESTINSTAGRAM

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Baku, Heydar Aliyev International Airport

Heydar Aliyev International Airport ex Bina International Airport Baku Azerbaijan Airport website IATA: GYD ICAO: UBBB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Baku Heydar Aliyev International Airport Arrivals powered by Airportia Baku Heydar Aliyev International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9047
GBP
1,1885
SEK
0,0953
NOK
0,0991
DKK
0,1338

Lokal väder

Baku
klar himmel
6 ° C
6 °
6 °
81 %
3.1kmh
6 %
lör
11 °
sön
11 °
mån
10 °
tis
10 °
ons
9 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här