Resor till Bangkok

Bangkok är en av de vackraste städerna i hela Thailand, och inte bara på grund av det är landets största stad. Staden själv gynnades av en stor ekonomisk boom under de senaste två årtiondena av 1900-talet och det har orsakat ett inflöde av kultur och företag som är ovanligt i regionen. Med en permanent stad på plats sedan slutet av 1400-talet, har Bangkok alltid varit ett centrum för handel och industri.Det finns 50 unika distrikt inom staden som kommer att hjälpa dig att utforska var gammalt och nytt möts på ett unikt sätt.

Utforska religion som aldrig förut

Bangkok är hem till några av världens mest utsökta buddhistiska tempel och här finns det unika platser som också talar till de djupa rötter i hinduismen som finns i Thailand.Till skillnad från andra religiösa platser, fokuserar buddhism och hinduism mindre på de yttre gudar som håller på att dyrkas och fokuserar mer på det inre och hur det tillämpas i det dagliga livet. Darför kan du utforska vidsträckta trädgårdar, stora fält, tysta helgedomar, och ditt egen hjärta som du vill. Man kan säga att det inte finns en bättre plats att koppla av och reflektera på, någon annanstans i världen.

Varför åka till Bangkok? För att shoppa, såklart!

Oavsett om du vill lyxshoppa designmärken eller om du vill ha den lokala marknadserfarenheten, kan Bangkok erbjuda båda till besökaren på ett suveränt sätt. Staden täcker 35 hektar, ett besök i Bangkok är ofullständig utan ett besök till Chatuchak helgmarknad. Inte bara är detta en av de största marknaderna i världen, men du kan också köpa allt från levande djur till lokalt hantverk. Det är en plats för att ta ett autentiskt thailändskt te och den bästa grejen är att många handlare kan leverera inköp direkt hem till kunderna. Det är bara öppet på helgerna, så om du planerar att göra ett besök, räkna med att vara en av över 200.000 personer som regelbundet besöker marknaden.

Dem många festivalerna gör en resa rolig!

Bangkok är hem till många olika festivaler året runt. Även om du kan ha en rolig tid oavsett vilket tid under året du gör ditt besök, kan en helgfestival tillägga livfullhet och smak till din resa. En av de främsta festivalerna att gå på, är den som firar det nya året eftersom det finns många fester som hålls i olika platser i staden. Från drakar och sport till firandet av risets växtsäsongs början, kan du uppleva en smak av det äkta Thailand under ett valfritt antal av de festivaler som Bangkok håller året runt.

Är du redo att besöka Bangkok?

Om du någonsin har önskat besöka Thailand, då är det nu dags att göra det. Bangkok är större och bättre än någonsin tidigare och har mycket att erbjuda till alla som skulle älska att besöka staden. Drick en te, promenera genom en marknad, och titta efter någon som försöker att ta hem en hel låda av levande kycklingar från marknaden!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Turistinformation Bangkok

Bangkok Tourist information office 1600 New Phetchaburi Road Makkasan, Ratchathewi Bangkok 10400, Tel: 662 250 5500 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Bangkok, Suvarnabhumi International Airport

Bangkok Internaional Suvarnabhumi Airport Thailand Airport Website IATA: BKK ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Bangkok Don Mueang International Airport Arrivals powered by Airportia Bangkok Don Mueang International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Bangkok
lätt molnighet
27.6 ° C
28 °
27 °
65 %
2.1kmh
20 %
mån
27 °
tis
30 °
ons
32 °
tor
32 °
fre
30 °

Thailand valuta, Bath

Pengar i Thailand (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Bath (THB). 1 Bath = 100 satang. Mynt i cirkulation: 25, 50 satang 1, 2, 5, 10 Bath coins Sedlar i cirkulation: ฿20, ฿50, ฿100, ฿500, ฿1000 Bath notes. Thailand National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här