Resor till Banjul

Banjul, som du kanske känner till bättre som Bathurst, är Gambias huvudstad och ligger precis vid Atlantkusten i Västafrika. Den här landremsan är fullständigt omgiven av Senegal förutom den lilla kustregionen, och det är Afrikas minsta land. Folk i detta land är vänliga, djurlivet och växterna är fascinerande, och stränderna är helt enkelt fantastiska. Om du är ute efter en perfekt resa som ska bli budgetsnål utan att kompromissa din semesters kvalitet, då är Banjul platsen som du skulle vilja vara på. Om dina planer inkluderar Banjul i framtiden, då vi har samlat ihop några idéer för att hjälpa dig att ha en så bra tid som möjligt där. Låt oss ta en titt!

Din Resa Börjar Med Albertmarknaden

Om du någonsin ville uppleva en traditionell afrikansk marknad, då är Albertmarknaden platsen där du vill vara. Den ligger på Liberation Avenue och marknaden har varit kontinuerligt aktiv sedan 1800-talet. Den har tagit sitt namn efter drottning Viktorias prinsgemål, som kontrollerade landet under kolonialtiden. Du kommer här hitta lokala hantverk, produkter, och många andra saker som du skulle vilja köpa som minnessaker från din resa.

En del av anledningen till varför denna utpost initialt skapades av det brittiska imperiet var att undertrycka slavhandeln som blomstrade under den perioden. Du får se den unika inblicken i Gambias historia och mycket mer med ett besök på Nationalmuseet. Där ska du hitta tre våningar av en samling av utställningar och artefakter som hjälper till att dokumentera landets materiella kultur.

Stranden Är En Viktig Del Av Livet I Banjul

De mest vackra vyer kan ses på Banjuls stränder, med några av de mest spektakulära solnedgångarna som du någonsin sett. Det är den perfekta platsen för att slappna av för en stund! Medan du är ute på stranden, se till att ta dig lite tid att njuta av vad Nefertiti Bar och Restaurang har att erbjuda. Du kan njuta av en menu som är fylld med lokala skaldjursrätter och en drink eller tre medans du ha en bra kväll i denna underbara miljö.

För en verkligen unik upplevelse, ta lite tid att utforska Gamla Stan om du fått nog av stranden för en liten stund. Den ligger lite väster om färjeterminalen och det är ett excentrisk samhälle av fjällpanelhus och koloniala byggnader som är i olika nedbrytningsstadier. Det ska inte bli som ett besök till de gamla muromgärdade städerna i Europa, med det är precis detta som gör det till en unik upplevelse. Det finns en antal gömda små ställen som är roliga att utforska.

Kommer du att åka till Banjul snart? Kanske är Gambia det minsta landet i Afrika, med efter att du har  upplevt den här staden kommer du kunna säga att den också har det största hjärtat på kontinenten.  Lägg till dessa råd på din resplan och du ska kunna maximera njutningen av din framtida resa till den vackra stad.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Banjul International Airport

Banjul International Airport (Yundum International) Gambia Airport Website IATA: BJL ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Banjul International Airport Arrivals powered by Airportia Banjul International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

City of Banjul
klar himmel
21 ° C
21 °
21 °
88 %
8.2kmh
5 %
lör
30 °
sön
28 °
mån
28 °
tis
28 °
ons
25 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här