Resor till Beirut

För stora delar av västvärlden, är Beirut en unik stad som ofta har varit förbjudet för dem att besöka på grund av det ständiga hotet om konflikt i regionen. Från det libanesiska inbördeskriget till olika protestgrupper i konflikt med varandra, är det bra att se denna fantastiska stad börja öppna upp för fler länder varje år. Staden, som ofta kallas för festhuvudstaden i arabvärlden, får ett nytt andetag i och med roliga händelser som en årlig vår- och trädgårdsshow.

Beiruts historia är expansiv och sträcker sig tillbaka bortom romartiden. Juridikskolan i Beirut anses vara en av världens tidigaste skolor och staden har varit ett centrum för de juridiska studierna sedan det romerska riket. Vad kan du hitta på din resa till Beirut?

Sursockmuseet erbjuder en överlägsen nivå av elegans

Det hyser ett modernt konstmuseum, Sursock Museet ligger på en av de mest historiska gatorna i hela Beirut. Det är uppkallat efter en av de framstående familjerna i grannskapet och det är hem för många herrgårdar som byggdes under 1700- och 1800-talen. En tradition i trakten var att stänga en stor port för besökare vid klockan 22:00. De flesta av de herrgårdarna har ersatts av lägenheter, men inte Sursock huset eller museet.

Det finns över 5.000 olika föremål i den permanenta samlingen som spänner över en mängd olika medier, från glas till målningar till keramik. Även på den historiska gatan, kanske du också vill besöka Sursock hemmet, som byggdes 1860. Hemmet är omgiven av trädgårdar, och det används ofta för privata fester, bröllop, och andra evenemang.

Varför inte stanna för en kaffe?

Om du letar efter ett ställe att ta en paus, är Corniche en av de smultronställen för lokalbefolkningen i staden. Du hittar par, grupper av ungdomar och familjer alla minglandes tillsammans på den här promenadplatsen. Eftersom de alla jobbar på att hälsa på vänner och nära och kära , kan du ta en paus på något av de caféer som finns längs vägen för att få en stor kopp kaffe .

Om du letar efter en god bit mat medan i Beirut , är vår rekommendation att prova Seza . Den har armeniska och libanesiska rätter och ligger i ett ombyggt hus. Restaurangen känns ganska intim och erbjuder hemlagade recept snarare än professionella kockar som försöker uppfinna mat eller testa nya menyer. Få något i deras vilda cherrysås och se till att du beställer extra portioner av deras stekta bröd!

Är du redo att besöka Beirut? Detta är en vacker stad som ber dig att komma på besök. Med så många saker att se och göra, kan du fylla upp en semester av valfri längd och ändå ha utrymme för mer med dessa väsentligheter på din resplan. Planera din resa idag!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Beirut, Rafic Hariri International Airport

Beirut–Rafic Hariri International Airport – ex Beirut International Airport مطار بيروت رفيق الحريري الدولي Beirut Lebanon Airport website IATA: BEY ICAO: OLBA ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Beirut Rafic Hariri International Airport Arrivals powered by Airportia Beirut Rafic Hariri International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Beirut
klar himmel
24.2 ° C
28 °
19.4 °
61 %
2.1kmh
0 %
lör
26 °
sön
28 °
mån
30 °
tis
29 °
ons
29 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här