Resor till Belfast

För en stad vars namn bokstavligen betyder ”sandbankarnas mun,” har Belfast några fantastiska attraktioner att erbjuda. Nordirlands huvudstad, den har länge varit ett av linneindustrins centrum i regionen, men varvsindustrin i den här staden har länge varit lika berömd. Harland och Wolff, till exempel, var arkitekterna av den olycksaliga Titanic. Med roller i fackliga rörelser, protester mot diskriminering och en ledare i den industriella revolutionen, denna stad ses oftast som en arbetarstad är också en bastion för högre utblidning och konst.

Oroligheterna är ett Minne Blott för Belfast

Under nästan två decennier, fanns det mycket våld på gatorna i denna stad och det spreds ofta till

andra länder i regionen. Största problemet var en skillnad i politik, etnicitet och sekterism. Denna period avslutades 1998 och även om det finns enstaka konflikter, finns det också en hel del utveckling som har skett det senaste decenniet. En av de bästa platserna att se denna utveckling är i parker och trädgårdar i staden.

Belfast är unik eftersom den har ett mikroklimat som är gynnsam för trädgårdsodling. Victorian Botanic Gardens är bara ett exempel av detta. Växthuset är fantastisk i sig själv, men de färgglada blommor som är kärleksfullt underhållna är fantastiska också. Beläget mitt i stadens hjärta, det är bara en del av Belfasts engagemang till sitt arv.

Det finns faktist över 40 offentliga parker inom stadens gränser. En av de bästa är Sir Thomas och Lady Dixon Park, vilken är nästan 130 tunnland stor. Det finns skogar, formella rosenträdgårdar, ängar och en väl utvecklad japansk trädgård. Det finns också en lekplats för barnen och ett kafé för att ta hand om eventuella behov du kanske kan ha.

Vad Säger du om en Pint och Lite Historia?

Det finns inte många platser i världen idag där du kan njuta av en pint medan du utforskar ett historiskt monument, men Belfast erbjuder den möjligheten! Ta dig tid att njuta av atmosfären på Crown Liquor Saloon. Det är en fantastisk upplevelse som är omöjlig att beskriva.

Om du vill få en känsla av den naturliga prakt som Belfast har att erbjuda och du vill komma bort från turistmålen, ta dig då till Cave Hill. Du kan inte missa hur den tornar sig upp över den norra delen av staden och du får en fantastisk utsikt över Belfast Lough från där uppe.

Mycket utforskning kommer ofta att göra dig hungrig, så se till att ta dig lite tid att besöka Barking Dog. Detta restaurerade hus har en fräsch meny som erbjuder en smak av rustik mat med en moderniserad twist. Signaturburgaren är väl värt priset och se till att du ber om lite extra pepparrotsgrädde och karamelliserad lök till din hamburgare. Du kommer inte ångra det.

Belfast har mycket att erbjuda till besökare idag, så planera din resa! Det är en vacker stad som kommer att erbjuda dig en trygg, underbar tid.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Storbritanniens turistbyrå

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Belfast City Airport George Best

George Best Belfast City Airport Belfast City Airport Belfast United Kingdom Airport website IATA: BHD ICAO: EGAC ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Belfast International Airport Arrivals powered by Airportia Belfast International Airport Departures powered by Airportia

Belfast International Airport

Belfast International Airport Belfast/Aldergrove Airport Belfast United Kingdom Airport website IATA: BFS ICAO: EGAA ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Belfast International Airport Arrivals powered by Airportia Belfast International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

GBP - Brittiskt pund
USD
0,8100
EUR
0,8950
SEK
0,0839
NOK
0,0907
DKK
0,1200

Lokal väder

Belfast
mulet
15.2 ° C
16.1 °
14 °
71 %
2.1kmh
95 %
mån
15 °
tis
13 °
ons
16 °
tor
18 °
fre
18 °

Storbritannien valuta, Pound

Pengar i Storbritannien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedlar i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här