Resor till Blackpool

Denna kustnära by har varit känd genom historien som platsen med sandstranden som sträcker sig 11 kilometer. Folk har rest till denna strand sedan 1781 och människor ända från Manchester åkte med diligens för att uppleva kusten på det sätt som bara Blackpool kunde erbjuda. Under årens lopp har detta samhälle blivit en plats som fungerar för att locka turister på en mängd olika sätt, från nöjesparker till den otroliga promenaden. Många åker dit för en helg istället för en hel vecka, men det betyder inte att Blackpool inte har mycket att erbjuda. Här är några saker att tänka på att lägga till din nästa resa till denna badort!

Blackpool är en HBT (LGBT)-vänlig Semester

Känd för vissa som gayhuvudstaden i norr, denna stad har varit en fristad för HBT-grupper i nästan 7 decennier. Det finns flera pubar och nattklubbar som endast marknadsförs till denna grupp, med en av de bästa attraktionerna är Funny Girls. Det är en burlesk kabaré som är värd att se — alla kommer att ha en bra tid. Skådespelarna har uppträtt på tv tidigare även två gånger framför kungligheter.

En promenad längs strandpromenaden är alltid ett bra alternativ när du besöker Blackpool. Runt sekelskiftet var havsvattnet runt Blackpool känt för att ha mycket bakterier, men det kommer att bli ett minne blott när du ser de ansträngningar som har gjorts. Nu finner du en upplevelse som är mycket som ett besök till den brittiska versionen av Atlantic City eller Las Vegas, men utan superkasinon.

Ett Besök på Winter Gardens Borde Planeras

En av de mest kända av alla Blackpools attraktioner är Winter Gardens. Den är belägen i centrum av staden och har 12 olika delar inom anläggningen. Du hittar festlokaler, en teater, och massor av mässor och utställningar som hålls i området. Byggnaden öppnades ursprungligen 1878 och har varit värd till några händelser där årligen i över 90 år.

Att gå ut till bryggorna är ofta på dagordningen för besökare och det med rätta. På Central Pier finns ett stort pariserhjul och massor av butiker att utforska. The North Pier har en liten galleria, en spårväg och en teater i slutet av piren. Den södra piren, som ligger rakt över från Pleasure Beach, har en nöjespark för att njuta av.

När det gäller Pleasure Beach, är Pepsi Max Big One den primära attraktionen att njuta av. Det är världens snabbaste och högsta berg-och dalbana och den har varit i drift sedan 1996. Det finns gott om andra åkattraktioner och vattenbanor att njuta av för hela familjen. Allt från Spongebob Square till Alice och Cheshire katter gör ett framträdande här, vilket gör det till en familjevänlig tid.

Besöker du snart Blackpool för en semester? Om du är, se till att ha kul, utforska, och inkludera dessa attraktioner till din lista över saker att göra så att du kan uppleva det väsentliga Blackpool på egen hand!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Storbritanniens turistbyrå

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Turistinformation Blackpool

Blackpool Tourist information office Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Blackpool International Airport

Blackpool International Airport Squires Gate Airport Squires Gate Ln, Blackpool Lancashire FY4 2QY Great Britain Blackpool Airport website IATA: BLK ICAO: EGNH Arrivals Departure Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Blackpool International Airport Arrivals powered by Airportia Blackpool International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

GBP - Brittiskt pund
EUR
0,8950
USD
0,8100
DKK
0,1200
SEK
0,0839
NOK
0,0907

Lokal väder

Blackpool
regnskurar
17.1 ° C
18.9 °
15.6 °
93 %
5.7kmh
75 %
sön
17 °
mån
15 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
16 °

Storbritannien valuta, Pound

Pengar i Storbritannien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedlar i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här