Resor till Brasov

När man säger Brasov, tänker många på Golden Stag internationella musikfestival. Men Brasov har mycket mer att erbjuda än en enkel musikfestival varje år. Bosatt på 1200-talet, staden kallades för Stalinstad, på grund av kommunismen som dominerade Rumänien.

Staden ligger centralt i landet så många av Rumäniens attraktioner ligger nära till hands; men det finns många attraktioner som gör att Brasov själv är en underbar stad. Varför ska man resa till Brasov? Därför att det är den perfekta platsen för en autentisk rumänsk upplevelse.

Läskigt på Bran Slottet

Initialt uppmanades Brasov att bli koloniserat av transylvanska tyskar, så många berättelser om Transylvanien kommer från området kring staden. Bran slottet, på grund av populära historier, är nu en huvudsaklig destination för folk som vill veta mer om Dracula. Bran Slottets fästning, som ligger på gränsen mellan Transsylvanien och Valakiet, är nu ett museum som är öppet för allmänheten. Ta självguidade turer om du vill, eller låt en guide visa dig slottets prakt.

Rumäniens första skola är en dold juvel.

Om du är passionerad av historia och skulle vilja lära dig mer om Brasov och Rumänien, då skulle du älska att besöka det här lilla klassrumet. Guiderna skräddarsyr din upplevelse i klassrummet baserad om din nationalitet, så du får  ett unikt perspektiv och kan bättre identifiera dig med vad du ser och hör. Som ett läge i sig, är det ett enkelt klassrum med några elementära skolattiraljer. Tillägg informationsbiten och då får du en bra tid genom att förstå hur Rumänien var när landet började uttrycka sig som en nation.

Se till att du besöker Svarta Kyrkan.

Även om den ibland är stängd på grund av renoveringar, kan Svarta Kyrkans historia inte ignoreras. Många kyrkor försöker ha en interiör som är mer spektakulär än utsidan men med Svarta Kyrkan gäller det omvända. Domkyrkan färdigställdes på 1400-talet och är ett exempel på gotisk ingenjörkonst med många spiror och rundade kanter. Initialt var kyrkan katolsk och dedikerad till sankta Maria, men församlingen följde den protestantiska rörelsen och blev snart Lutersk och har så förblivit.

Är du redo att besöka Brasov?

Brasov är en stad med mycket att se och göra. Från årliga festivaler till bergen som ligger runt omkring staden, kan du ta det lugnt när du vill eller utforska staden på ditt eget sätt. Det finns något att göra för alla i Brasov, även för barnen, med de många äventyrparkerna inom staden. Värfor besöka Brasov? För att du troligen inte kommer ha så roligt någon annanstans.

 

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Rumäniens turistbyrå

Romania Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Bucharest Henri Coandă International Airport

Bucharest Henri Coandă International Airport Aeroportul Internațional Henri Coandă București Bucharest Romania Airport website IATA: OTP ICAO: LROP ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Bucharest Henri Coanda International Airport Arrivals powered by Airportia Bucharest Henri Coanda International Airport Departures powered by Airportia

Sibiu International Airport

Sibiu International Airport Aeroportul Internațional Sibiu Sibiu Romania Airport website IATA: SBZ ICAO: LRSB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Sibiu International Airport Arrivals powered by Airportia Sibiu International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

RON - Rumänska (nytt) leu
EUR
4,7307
GBP
5,2858
DKK
0,6342
SEK
0,4433
NOK
0,4796

Lokal väder

Brasov
klar himmel
12.4 ° C
16.1 °
8.3 °
66 %
3.1kmh
0 %
sön
10 °
mån
24 °
tis
16 °
ons
20 °
tor
18 °

Rumänien valuta, Leu

Pengar i Rumänien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Leu (RON). 1 Leu = 100 bani. Mynt i cirkulation: 1 ban, 5, 10 and 50 bani Sedlar i cirkulation: 1 leu, 5, 10, 50, 100, 200 and 500 lei National Bank of Romania

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här