Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Brasov

Rumänien

#Romania Resor till Rumänien Rumänien är inte alltid nära toppen av turistmålen, men det är något som ger dig en tydlig fördel om du planerar ett besök i denna vackra nation. Det finns slott nästan överallt att utforska, några perfekt bevarade...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Brasov

När man säger Brasov, tänker många på Golden Stag internationella musikfestival. Men Brasov har mycket mer att erbjuda än en enkel musikfestival varje år. Bosatt på 1200-talet, staden kallades för Stalinstad, på grund av kommunismen som dominerade Rumänien.

Staden ligger centralt i landet så många av Rumäniens attraktioner ligger nära till hands; men det finns många attraktioner som gör att Brasov själv är en underbar stad. Varför ska man resa till Brasov? Därför att det är den perfekta platsen för en autentisk rumänsk upplevelse.

Läskigt på Bran Slottet

Initialt uppmanades Brasov att bli koloniserat av transylvanska tyskar, så många berättelser om Transylvanien kommer från området kring staden. Bran slottet, på grund av populära historier, är nu en huvudsaklig destination för folk som vill veta mer om Dracula. Bran Slottets fästning, som ligger på gränsen mellan Transsylvanien och Valakiet, är nu ett museum som är öppet för allmänheten. Ta självguidade turer om du vill, eller låt en guide visa dig slottets prakt.

Rumäniens första skola är en dold juvel.

Om du är passionerad av historia och skulle vilja lära dig mer om Brasov och Rumänien, då skulle du älska att besöka det här lilla klassrumet. Guiderna skräddarsyr din upplevelse i klassrummet baserad om din nationalitet, så du får  ett unikt perspektiv och kan bättre identifiera dig med vad du ser och hör. Som ett läge i sig, är det ett enkelt klassrum med några elementära skolattiraljer. Tillägg informationsbiten och då får du en bra tid genom att förstå hur Rumänien var när landet började uttrycka sig som en nation.

Se till att du besöker Svarta Kyrkan.

Även om den ibland är stängd på grund av renoveringar, kan Svarta Kyrkans historia inte ignoreras. Många kyrkor försöker ha en interiör som är mer spektakulär än utsidan men med Svarta Kyrkan gäller det omvända. Domkyrkan färdigställdes på 1400-talet och är ett exempel på gotisk ingenjörkonst med många spiror och rundade kanter. Initialt var kyrkan katolsk och dedikerad till sankta Maria, men församlingen följde den protestantiska rörelsen och blev snart Lutersk och har så förblivit.

Är du redo att besöka Brasov?

Brasov är en stad med mycket att se och göra. Från årliga festivaler till bergen som ligger runt omkring staden, kan du ta det lugnt när du vill eller utforska staden på ditt eget sätt. Det finns något att göra för alla i Brasov, även för barnen, med de många äventyrparkerna inom staden. Värfor besöka Brasov? För att du troligen inte kommer ha så roligt någon annanstans.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Rumäniens turistbyrå

#Touristboard Romania Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE INSTAGRAM PINTEREST #Romania #visitRomania #iRomania #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Rumänien

#Rumänien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Rumänien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Rumänien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Tandläkare i Brasov

Tandvård i Brasov Om du väljer att komma hit på din tandresa, planera att besöka sevärdheterna i denna vackra stad och dess omgivning. Se reseplaneraren med reseidéer och rekommendationer om vad du ska göra under din tandresa i Brasov. Kolla listor...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Braşov
mulet
-13.8 ° C
-10 °
-18.3 °
84 %
0.5kmh
97 %
sön
-12 °
mån
-7 °
tis
-5 °
ons
1 °
tor
3 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
BRASOV
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#romania #visitromania #brasov #ibrasov #visitbrasov #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här