Resor till Bratislava

Som Slovakiens största stad erbjuder Bratislava sina besökare många fördelar om livets resa skulle föra dem dit. Det är en unik huvudstad eftersom den angränsar både Österrike och Ungern, vilket innebär att staden är den enda huvudstad som angränsar två oberoende nationer. Donau floden flyter genom staden vilket erbjuder besökare möjligheten att integrera med naturen på ett intimt sätt.

En charmig, mysig Gamla Stan erbjuder dig möjligheten att hitta fantastiska små gömda skatter. Det bästa av allt är att några av de ledande konst utrymmena i hela Östeuropa finns inom Bratislavas stadsgränser. Planerar du ett besök till denna charmiga, vackra stad inom en snar framtid? Om din resa för dig hit så finner du här ett par rekommendationer som kan hjälpa dig att njuta av ditt besök till fullo.

Vad är Det som Tornar Upp sig Över Staden?

Du kan inte gå någonstans i Bratislava utan att få känslan att någon tittar på dig. Så fort du inser att det är Bratislava Slott som tornar upp sig över dig från ett berg vid Donau och Gamla Stan så kommer du inte känna dig lika nervös längre! Själva slottet är nästan helt och hållet en reproduktion då en brand under 1811 lade original byggnaden i ruiner under mer än ett århundrade. Det finns ett historiemuseum på ägorna och se även till att njuta av utsikten över staden från slottets murar.

Efter att du fått se utsikten över staden så är det en god ide att observera dess inre maskineri likaså. Det finns ingen bättre plats att lära känna staden än på huvudtorget där det verkar som att någon typ av live företrädande är ständigt på gång. Torgets fontän kan dateras tillbaks ända till år 1572 – den byggdes som ett verktyg för att släcka bränderna som var så vanliga under denna period.

Ett sista stopp i Bratislava Skogspark slutför din tur runt staden. Du kan omöjligt missa denna på grund av den stora TV mast som tornar upp sig över parken och själva masten kan du faktiskt klättra upp och högst upp finner du både en utsiktsplattform samt en restaurang. Se till att använda liften om du inte vill ta en 20 minuters vandring upp för berget till parkens entre.

Vad är Det för Lukt som Ligger i Luften?

För en livlig mötesplats som innehåller Slovakisk matlagning med möjlighet till en Engelsk-inspirerad frukost så skall du besöka Cafe Verne. I detta kafé finns ett antal Tjeckiska fatöl och menyn, som är helt utan krusiduller, är fortfarande ganska tillfredställande. Du kommer att märka att det ofta är fullt här men du kommer inte att ha något emot att vänta tack vare den härliga atmosfären.

Det finns inget som är “corny” med Corny Cafe. Här finns kaffe från hela världen och mängder av olika goda bakverk och soppor att avnjuta. Om du vill ha en quiche tillsammans med ditt internationella kaffe så kan du finna det likaså. Ta dig tiden att slappna av och njut av utsikten över staden medan du njuter av din godsak!

Vad kan Bratislava erbjuda dig? Varje resa är unik men dessa anhalter kan definitivt förse dig med fantastiska stunder under ditt besök i staden. Om du är redo att komma bort – oavsett om du vill ta en längre semester, eller bara en härlig weekend, så är Bratislava det perfekta stället för dig!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Slovakiens turistbyrå

Slovakia Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Bratislava Airport

Bratislava Airport Letisko M. R. Štefánika Bratislava Slovakia Airport website IATA: BTS ICAO: LZIB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Bratislava M. R. Stefanik Airport Arrivals powered by Airportia Bratislava M. R. Stefanik Airport Departures powered by Airportia

Vienna International Airport

Vienna International Airport Flughafen Wien-Schwechat Vienna Austria Airport website IATA: VIE ICAO: LOWW ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Vienna International Airport Arrivals powered by Airportia Vienna International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9075
GBP
1,1594
SEK
0,0936
NOK
0,0994
DKK
0,1338

Lokal väder

Bratislava
molnigt
11.6 ° C
13.3 °
10 °
81 %
6.2kmh
75 %
sön
16 °
mån
13 °
tis
13 °
ons
11 °
tor
11 °

Ytterligare reseinformation

Slovakien valuta, Euro

Pengar i Slovakien (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här