Resor till Brno

Staden, som är den näst största i Tjeckien, har varit  platsen för flera historiskt viktiga strider under de sista århundradena. Det som gör  Brno unikt från alla andra världens städer är att de spenderar upp till 30 millioner euro varje år bara på kultur. Detta gör att staden, som är liten om man tänker på att den är ansedd som ett metropolskt område, har många livfulla festivaler, utställningar, museer, och andra kulturella evenemang att gå på året runt.  Vissa kanske inte ser Brnos charm vid det första ögonblicket, men efter en par dagar kommer du se att Brno är en fantastisk plats att uppleva Tjeckiens kultur.

Ett besök på Spilberk slott är ett måste

Spilberk slottet byggdes på 1200-talet för defensiva syften och fungerade som en fästning under flera århundraden. På 1800-talet, konverterades slottet till ett fängelse för de som var emot Hapsburg monarkin. En tur tar dig genom Spilberk slottets historia och visar dig hur en dag i en fånges liv var. Det bästa med slottet är att det är lättillgängligt från olika promenadvägar, vilket gör ett besök här enkelt för nästan alla. Spilberk slottet ligger på ett berg, så se till att du tar med dig din kamera for att ta en bra bild av Brno också.

Ta dig ut från staden för en dag och se Macocha Avgrunden.

Stadslivet kan vara intressant och utbildande, men ibland vill man bara lämna staden bakom sig för en dag. I Brno det är ganska enkelt att göra så, då Macocha avgrunden ligger nära. I vad som bara kan beskrivas som ett sagolikt läge, får du möjlighten att ta en forsränningstur i underbara grottor fyllda med jättemånga stalaktiter och stalagmiter. När du är färdig med att uppleva underjordens underverk, kan du ta en spårvagn upp till avgrundens topp och få en underbar vy från ovan som kommer ta andan ur dig. Varför borde folk besöka Brno? Om ingenting annat, bara för att se denna underbara vy. 

Gör tid för Tugendhat Vila

Om du älskar minimalistisk arkitektur, då kommer du att vilja göra tid för ett besök till Tugendhat Vila. Trädgårdarna och källarutställningarna är lätta att få tillgång till, men om du vill gå på hela turen måste du se till att boka ditt besök när du bokar hela din resa till Brno. Med extensiva restaureringar av egendomen, kan du inte bara hitta en vacker vy, men också en underbar upplevelse som kan hjälpa dig att lära dig mer om Tjeckiens kultur.

Är du också redo att besöka Brno?

Många väljer att resa till Prag för att få en smak av Tjeckiens kultur och det är synd för att Brno har lika mycket att erbjuda. Vissa kan även säga att Brno gör det bättre. En sak är säker — du kommer absolut få ut mer från din resa då du inte behöver trängas med alla de turister som kommer till Prag och andra omtalade städer. Om du är redo att uppleva kulturen och charmen som Tjeckien har att erbjuda, då är du redo att besöka Brno.Varför borde folk besöka Brno? För att där finns det verkligen något för alla.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Tjeckiens turistbyrå

Czech Republic Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Ostrava Airport Leoš Janáček

Leoš Janáček Airport Ostrava ex: Ostrava-Mošnov International Airport Ostrava Czech Republic Airport website IATA: OSR ICAO: LKMT ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Ostrava Leos Janacek Airport Arrivals powered by Airportia Ostrava Leos Janacek Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

CZK - Tjeckien koruna
EUR
25,4845
GBP
29,5459
SEK
2,3842
NOK
2,5329
DKK
3,4104

Lokal väder

Ostrava
mulet
10.6 ° C
12.2 °
8.3 °
81 %
2.1kmh
90 %
ons
12 °
tor
10 °
fre
13 °
lör
12 °
sön
10 °

Tjeckien valuta, Koruna

Pengar i Tjeckien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Koruna (CZK). 1 Koruna = 100 Haleru (withdrawn), smallest coin is 1 Koruna. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 Koruna Sedlar i cirkulation: 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 and 5000 Koruna Czech National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här