Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Bucharest

Rumänien

#Romania Resor till Rumänien Rumänien är inte alltid nära toppen av turistmålen, men det är något som ger dig en tydlig fördel om du planerar ett besök i denna vackra nation. Det finns slott nästan överallt att utforska, några perfekt bevarade...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Bukarest

Bukarest är Rumäniens huvudstad och ansedd som den mest ekonomiskt blomstrande staden där. Initialt bosatt i mitten av 1400-talet, staden har fått smeknamnet ”lilla Paris.” Även om en stor del av staden förstördes tidigare på grund av krig, naturkatastrofer, eller kommunistisk systematisering, finns det fortfarande stora historiska delar kvar.

Med många sjöar och vattendrag genom staden, i kombination med en pågående modernisering, är det garanterat att Bukarest snabbt kommer att skaka av sig de sista kommunistiska spåren.Varför borde folk besöka Bukarest? Därför att staden har mycket att erbjuda i form av bildkonst, scenkonst, och nattliv, för att inte tala om historiskt sammanhang.

Se en konsert i Rumänska Athenaeum Konserthus

Kan med lätthet beskrivas som en av de mest vackra byggnader som du någonsin kommer att se, områdena runt rumänska athenaeum är lika vackra. Belägen mellan stora kommunistiska byggnader, konserthuset är en framstående tribut till vad Rumänien handlar om. Inne finns marmorpelare, väggmålningar, och sniderier som bara kan bli gjorda med kärlek och omsorg.

En stor orgel står bakom scenen för orkesterstöd, så se till att du köper biljetter till en Atheneum föreställning när du är i Bukarest. Det kan bli ett natt som du sent kommer att glömma.

Gå tillbaka i tiden i Bymuseet

Nästan varje folk har en sorts museum som visar livet ”som det brukade vara.” Dessa museer hjälper oss komma ihåg hur svårt generationerna innan oss hade det och ibland gör de så att vi undrar hur museer om oss kommer se ut en dag.  Kommer folk tro att vi hade det svårt också? Bymuseet i Bukarest är familjevänligt och en av de bästa exemplen av den typ av museer som du kan hitta. Roligt att utforska själv, men det finns även informativa och roliga guidade turer. I slutet av besöket, du kan även köpa handgjorda souvenirer om du vill!

Romantisk i Cismigiu trädgårdarna

De flesta stadsparker glöms lätt. Många ger möjligheten att njuta av en picknick en solig dag eller ta en kort promenad, men de flesta har ingen atmosfär. Cismigiu trädgårdarna passar inte denna beskrivning alls. Parken är konstant fylld med par som promenerar hand i hand, och njuter av varandras sällskap. Det finns många kiosker där du kan fika.

Med dammar, broar, och tystnad allt mitt i staden, är det den bästa platsen för att koppla av.

Sevärdheter i Bukarest

Muzeul Taranului Roman, det rumänska bondemuseet vann priset som årets museum i Europa 1996, det är också en mycket trevlig utställning som visar olika verktyg, arm i arm med ikoner och mer.

Muzeul National de Arta, Statens konstmuseum som plundrades under upproret 1989, precis som många av museets verk skadades i större eller mindre utsträckning. Förutom rumänska konstnärer finns många stora europeiska namn också representerade på museet.

Muzeul Satului, friluftsmuseet där bondgårdar, lador, kyrkor och kvarnar från hela Rumänien har skickats för att byggas om till minne av landets historia.

Muzeul Zambaccian har det bästa av rumänsk konst som representeras i samlingarna men också namn som Picasso, Cezanne och renoir är representerade.

Palatul Parlamentului, parlamentets palats som startades av Ceausescu 1984 och arbetet pågår fortfarande. När du står utanför och tittar på kolossen måste du tänka på att du bara ser en liten del av denna enorma byggnad. Det man kan se är byggnaden som är 84 meter hög, men man ser inte att den är lika stor under jorden där det bland annat finns kärnkraftsskyddade bunkrar. Presidentpalatset har en yta på 330 000 m2 och är därmed världens näst största administrationsbyggnad, där Pentagon är den största. Du kan gå på en guidad rundtur i palatset och här kan du se Sla Unirii, som är palatsets största rum 16 meter högt och med en yta på 2200 m2. Taket kan flyttas åt sidan och sedan finns det plats för en helikopter att landa i hallen.

Piata Revolutiei, revolutionens torg, detta var platsen där Rumäniens tidigare diktator Nicolae Ceausescu mötte ansikte mot ansikte med 80 000 människor den 21 december 1989. 80 000 människor hade kommit till torget för att påstås stödja presidenten, men när han dök upp på balkongen började publiken säga orden ”Ti mi soa ra” och uttrycket på Ceausescus ansikte fick inte misstas – här var han medveten om att hans styre hade kollapsat.

Catedrala Patriarhala är en katedral från 1600 -talet och den ortodoxa kyrkans högkvarter. I kyrkan kan man t.ex. se otaliga mycket vackra ikoner. Det är också i denna kyrka som Skt. Dumitru, skyddshelgon i Bukarest, ligger i sarkofagen där tillbedare kommer till hans kista för att visa sin respekt.

Herastrau Park, i början av 1800 -talet var det här som den bättre borgarklassen kom att synas, promenerade vid kanten av Herestrau -sjön. Hela området kring sjön förvandlades gradvis till en stor park som idag bl.a. innehåller bymuseet, nöjesparken, restauranger, båtuthyrning. Området runt parken har alltid varit där Bukarest -eliten bodde och fortfarande bor, vilket du också kommer att kunna se på de fina husen i området.

Resor till Bukarest, Rumänien

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Bukarest och Rumänien.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, ”bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Bucharest Tourist Information Office 

Bulevardul Carol I 27
București 030167
Romania

T: +40 21 232 7683

www: Website Link

Rumäniens turistbyrå

#Touristboard Romania Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE INSTAGRAM PINTEREST #Romania #visitRomania #iRomania #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Bukarest Boutique- och Lyxhotell

#Bucharest Bukarest Video Rekommenderade lyxhotell Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna. Lyx semester Letar du efter en lyxsemester i staden? Låt dig inspireras av rekommenderade lyx- och boutiquehotell. Spara upp till 50% Få de bästa erbjudandena, kolla listan. Specialerbjudanden visas med...

Coronavirus & reserestriktioner Rumänien

#Rumänien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Rumänien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Rumänien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Rumänien

#Foodie Rumänien Foodie Video Mat i Rumänien Liksom många länder i Europa har Rumäniens kök varit starkt influerat av dess grannar och tidigare ockupationer. Grekiska, bulgariska, ryska, turkiska och ungerska kulturer har alla hjälpt till att forma rumänsk mat. Många traditionella måltider fokuserar...

Rumänien i historieböckerna

#History Rumäniens historia video Historia i korthet Arkeologiska fynd tyder på att de tidigaste invånarna i Rumänien var thrakiska stammar av indoeuropeiskt ursprung efter att ha migrerat från Asien. På 700-talet f.Kr. grekerna började etablera handelskolonier längs Svarta havet och tog med...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Bucharest
lätt regn
17.5 ° C
18.3 °
17 °
92 %
7.2kmh
100 %
sön
22 °
mån
26 °
tis
28 °
ons
27 °
tor
23 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
BUCHAREST
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#romania #visitromania #bucharest #ibucharest #visitbucharest #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här