Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#CampioneDItalia

Italien

#Italy Resor till Italien Känd för sin vackra landskap, fantastiska historiska städer och konst, Toscana (eller Toscana) är en italiensk region i centrala Italien som gränsar till Tyrrenska havet i väster, Umbrien och Marche i öst, Lazio i sydost och Emilia...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Campione d’Italia

Även om Campione d’Italia ligger mindre än en kilometer från resten av Italien kräver denna enklav i Schweiz en resa på cirka 14 kilometer för att nå det närmaste italienska samhället. Detta lilla samhälle grundades under 100-talet f.Kr., och lockar besökare tack vare den underbara utsikten över Luganosjön. Samhället utgör också ett undantag från EUs momsregler, och eftersom dess spellagar är mindre restriktiva och kommer från tiden innan andra världskriget, och därför är samhällets kasino ytterligare en stor turistattraktion.

Även fast samhället är en del av Italien har de lokala förarna schweiziska emblem på registreringsskyltarna, och den lokala valutan är schweizisk franc.

Campione d’Italia sägs blanda det bästa från båda världarna, och det bästa som Italien och Schweiz kan erbjuda finns här. Promenera längs de gamla kullerstensgatorna och andas in den friska sjöluften. Antika kyrkor med otroliga freskmålningar är bara början på all den konst du hittar i detta vackra samhälle med cirka 2 300 invånare.

Många middagsalternativ baseras på det lokala köket, vilket återigen innebär att besökare erbjuds det bästa av båda världar. Menyer från det ticinska och italienska köket dominerar det här lilla samhället, men det finns även Medelhavsinspirerade och franska alternativ. Dessa kompletterar de olika film- och litteraturfestivaler som anordnas under året.

Du kan köra till Campione d’Italia, men att ta färjan från Lugano till samhället är en underbar upplevelse i sig. Det tar bara 15 minuter, och färjan avgår flera gånger under dagen. Vackert och fridfullt! Låt det här vackra samhället väcka elden i ditt hjärta.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

InLombardia

EXPLORA S.C.p.A
Via Fabio Filzi, 22
20124 – Milano

T: +39 02 7262841

www: Website Link

Italiens turistbyrå

#Touristboard Italy Tourism Authority ENIT -  Italian National Tourist Board Via Marghera 2 00185 Rome T: (+39) 06 497 11 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE#Italy #visitItaly #iItaly #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Italien

#Italien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Italien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Italien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Italien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#italy #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Campione d'Italia
mulet
19.8 ° C
22.6 °
17.3 °
68 %
1.5kmh
90 %
mån
20 °
tis
21 °
ons
22 °
tor
20 °
fre
22 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

“Lombardy #Salo #iSalo #VisitSalo #Italy #VisitItaly #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

CampioneDItalia
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här