Resor till Casablanca

Casablanca, som Marockos största stad, är direkt igenkänd på grund av den berömda filmen som Humphrey Bogart och Ingrid Bergman spelade in 1942. Romantiken som kändes i filmen är också något du kommer att känna när du sätter din fot i denna moderna stad. Filmen fyllde själen på ett mycket unikt sätt och det gör denna vackra stad som ligger vid Atlanten också. Palmkantade gator blir inramade av vackra solnedgångar nästan varje dag och det är bara början av de många sevärdheter som staden har att erbjuda. Ska du besöka Casablanca i en nära framtid? Här är några av skälen till att vi älskar denna stad så mycket och tror att du också kommer att göra när du ser den på ditt nästa besök!

De religiösa platserna i Casablanca är av världsklass

Den främsta attraktionen att notera i Casablanca är Hassan II-moskén. Den är byggd för att rymma mer än 25.000 tillbedjare en vanlig dag och kan utökas till att rymma mer än 80.000 om det behövs. Det är också den enda moskén i staden som icke-muslimer får besöka. Det kan vara en av de finaste exemplen på marockanska influenser i arkitektur som finns idag. Hantverket du hittar här är av högsta kvalitet! Du måste boka en tur innan du går dit för att se det själv.

Judendomen har också ett stort inflytande på gatorna i Casablanca, även om många av dem lämnade den efter förstörelsen av staden under slutet av 1400-talet. En av de stora kyrkogårdarna i staden är den judiska kyrkogården och det finns även ett fantastiskt museum av den marockanska judendomen om du gillar religiösa artefakter. Det är ett litet museum som ligger avsides, men konsten är värt resan om du gillar religiösa arv.

Casablancas nattliv är fantastiskt

Det finns flera små barer, kaféer och kabaréer som erbjuder livemusik och en autentisk atmosfär för din njutning av marockanskt nattliv. Vår rekommendation är att gå ut på Brooklyn Bar, där temat kan vara New York City, men erfarenheten är verkligen lokal. Det är inte heller det lättaste stället att hitta och framsidan av byggnaden kan vara lite skrämmande, men inuti hittar du en fantastisk upplevelse.

För en livligare nattklubbserfarenhet är Cabaret Oriental Embassy troligen ditt bästa val för en natt på stan. Den är fylld varje kväll och har en uppsättning av cabaretsångare som uppträder med de traditionella metoderna. De tar en entréavgift, men denna avgiften inkluderar din första drink. Det finns dyrare exklusiva anläggningar, men den här kombinerar överkomliga priser och kvalitet för en bra tid för vilken budget som helst.

Är du redo att besöka Casablanca för att se det själv? Dessa rekommendationer, tillsammans med dina egna idéer, hjälper dig att skapa den perfekta semestern. Romantiken kan verkligen fortfarande hittas nerför en gata i staden och Casablanca är ett bevis på det!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Marockos turistbyrå

Morocco Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Turistinformation Casablanca

Casablanca Tourist Information Office Rue Omar Slaoui Casablanca 20100 Marokko Tel.: +212 5222-71177 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Casablanca, Mohammed V International Airport

Mohammed V International Airport Aéroport international Mohammed V مطار محمد الخامس الدولي Casablanca Morocco Airport website IATA: CMN ICAO: GMMN ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Casablanca Mohammed V International Airport Arrivals powered by Airportia Casablanca Mohammed V International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Casablanca
molnigt
13 ° C
13 °
13 °
100 %
9.3kmh
75 %
lör
15 °
sön
16 °
mån
18 °
tis
19 °
ons
16 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här