Resor till Chiang-Mai

Beläget i norra Thailand, Chiang-Mai är en plats som är fylld med lokal kultur och historia. Den har konsekvent utsetts till en av de 25 platser att besöka i världen, och det är av goda skäl: om du gillar att se historiska religiösa platser, delta i årliga festivaler, eller helt enkelt vill komma ut och utforska unika platser, kommer din kopp vara fylld i Chiang-Mai. Grundades i slutet av 1200-talet, det var från början tänkt att vara en defensiv plats för regionen. Varför borde folk besöka Chiang-Mai? Den är vacker, mystisk, och spännande, allt i ett paket.

Över 300 religiösa platser att besöka

Även om området är övervägande buddhistiskt, kan du även besöka kristna och muslimska platser i Chiang-Mai. Många av de buddhistiska templen, dock, går tillbaka till 1300-talet och är oförändrade. Detta ger dig en unik chans att kunna titta tillbaka i historien, reflektera över dig själv, och förundras över dessa underverk av forntida konstruktion. I några av templen är studenter eller anhängare av disciplinen uppmuntrade att stanna 10 dagar i taget för att meditera 10 timmar varje dag. Om du letar efter ett sätt att slappna av, kommer ett besök på en av de många religiösa platserna, oavsett om du är religiös eller inte, hjälpa till att ladda dina batterier.

Museer som är utbildande och roliga!

Det finns fyra huvudsakliga museer inom Chiang-Mai som kommer att hjälpa dig att lära känna människorna i regionen, den historiska betydelsen av staden, och låta dig uppleva kulturen i staden på egen hand. Om du älskar att titta på forntida historia, då ska du besöka Finansmuseet där du kan titta på vissa kinesiska valutor som går tillbaka århundraden. Om du någonsin har velat veta mer om Lannariket, kommer du att njuta av att spendera timme efter timme i museerna i Chiang-Mai.

Gå ut och se naturen!

Oavsett om du vill komma riktigt nära och personligt med några räddade elefanter eller om du vill ta en vandring på det högsta berget i Thailand, finns det flera naturreservat och nationalparker en enkel bilresa från Chiang-Mai. Detta gör att du får se Thailand genom ett mer autentisk perspektiv eftersom du kan komma ut och njuta av vad regionen har att erbjuda. Oavsett vad dina personliga preferenser kan vara, finns det en nationalpark eller reservat i närheten som kan hjälpa dig att slappna av på bästa sätt som du vill.

Är du redo att besöka Chiang Mai?

Med det att det är en av de mest upplysande och spännande städerna i världen, är ett besök i Chiang-Mai väl värt tiden. Från vackra parker som du kan promenera i, till otroliga tempel och helgedomar som kan hjälpa dig att hitta din inre frid, har Chiang-Mai något att erbjuda till alla. Varför borde folk besöka Chiang-Mai? Eftersom du kommer att upptäcka personen du var ämnad att vara, inom stadens gränser.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Turistinformation Chiang-Mai

Chiang-Mai Tourist information office 87 Sriphum Road Sriphum, Mueang Chiang Mai 50200 Tel: +66 53 222 525 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Chiang Mai International Airport

Chiang Mai International Airport Thailand Airport Website IATA: CNX ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Chiang Mai International Airport Arrivals powered by Airportia Chiang Mai International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Thailand valuta, Bath

Pengar i Thailand (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Bath (THB). 1 Bath = 100 satang. Mynt i cirkulation: 25, 50 satang 1, 2, 5, 10 Bath coins Sedlar i cirkulation: ฿20, ฿50, ฿100, ฿500, ฿1000 Bath notes. Thailand National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här