Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Chrzanów

Polen

#Poland Resor till Polen De bästa sökresultaten för att besöka Polen ger dig faktiskt skäl till varför du bör undvika denna nation. Lyssna inte på det negativa rådet. Polen är en otrolig nation som erbjuder något mer än bara ett stadscentrum eller ett...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Chrzanów

Chrzanów är en stad i södra Polen med cirka 39 000 invånare.

Det är omöjligt att bestämma det exakta datumet för stadens grundande. Det fanns en fästning på platsen som senare byggdes om till ett fort. De tidigaste dokumenten som bekräftar förekomsten av Chrzanów-fortet är från slutet av 1100-talet.

Under andra hälften av 1200-talet förenades Chrzanów med hertigdömet Krakow. Staden Chrzanów fick Magdeburger rättigheter efter i mitten av 1300-talet.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Chrzanow Tourist Information

Punkt Informacji Turystycznej w Chrzanowie
Al. Henryka 40
32-500 Chrzanow

T: +48 32 623 20 44

www: Website Link

Regional Tourist Information

Małopolski System Informacji Turystycznej
ul. Racławicka 56
30-017 Kraków

T: +48 12 379 60 21

www: Website Link

Polens turistbyrå

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#poland #visitpoland #ipoland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Polen Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Polen

#Foodie Polen Foodie Video Mat i Polen Det polska köket har varit starkt influerat av sina grannar och de många kulturer som har bebott landet under hela landets långa historia. Rätter brukar vara ganska rejäla och det är mycket fokus på kött...

Polen i historieböckerna

#History Polens historia video Historia i korthet Polen har varit bebott sedan stenåldern där slaviska stammar etablerade bosättningar och följdes av kelter, germanska stammar och balter. Medan de är osäkra på det exakta datumet när slavarna kom till det som nu är...

Polen valuta, Zloty

1 złoty = 100 groszy. 1, 2, 5, 10, 20, 50 groszy coins 1, 2, 5 ZlotyPLN 10, 20, 50, 100, 200, 500 Zloty Polish national bank website#poland #zloty #currency #money

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Chrzanów
växlande molnighet
12.3 ° C
13.6 °
10.1 °
88 %
1.9kmh
29 %
fre
27 °
lör
19 °
sön
25 °
mån
25 °
tis
25 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

”Must See” i Chrzanow

  • St. Nicholas Church, antagligen byggd i slutet av 1200- och 1300-talen. Den nuvarande kyrkan grundades genom omfattande återuppbyggnad 1912-1914. Inredningen består av flera intressanta altare med gamla målningar, vackra pittoreska glasfönster från 1914, magnifik ljuskrona från 1930-talet och många andra intressanta historiska föremål.
  • Loewenfeld-mausoleet, byggt 1898-1900 i nyklassisk stil efter design av Teodor Talowski. Kapellet är mausoleet till de senaste ägarna av Chrzanów, Loewenfeld.
  • Marknadsplats med hem från slutet av 1700- och 1800-talen. Det mest intressanta av dem är förmodligen ett tvåvåningshus i jugendstil från 1905-1907 i nummer 13. Fasaden består av glaserade tegelstenar, överdådigt dekorerade med olika ornament.
  • Segern och frihetsmonumentet vid Tysiąclecia-torget gjord av skulptören Marian Konarski. Det uppfördes 1971 till minne av invånarna i Chrzanów, som föll under andra världskriget.
  • 1500-talspalatset, nu Chrzanów-museet. Sedan 1960 har byggnaden inrymt samlingar från Chrzanów-museet, inklusive minnesmärken från de senaste ägarna, Loewenfelds. Museet har en intressant samling av lokalhistoria uppdelad i flera sektioner.
  • St John kyrkan i Kościelec byggdes ursprungligen på 1300-talet i gotisk stil. År 1843/45, då ett beslut fattades om en allmän rekonstruktion av kyrkan på grund av dess dåliga skick.
  • Judisk kyrkogård från omkring 1763 med gravstenar från 1800- och 1900-talet. Ursprungligen bestod området av två kyrkogårdar, den lilla som förstördes av tyskarna 1941 och den stora som har bevarats.
  • Första världskrigets kyrkogård bredvid den judiska kyrkogården med 170 begravda, mestadels österrikisk-ungerska soldater som dog på de militära sjukhusen i Chrzanów.

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Chrzanow #iChrzanow #VisitChrzanow #Poland #VisitPoland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Chrzanow
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här