Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Cork

Irland

#Ireland Resor till Irland Irland erbjuder sina besökare böljande gröna kullar, stenmurar, lantlig mat, och en förtrollning som inte liknar någon annan. Du kan självklart gå på guidade turer i de otaliga slott som pryder landsbygden, och köa för att kyssa Blarney...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Cork

Cork är en stad som är stolt över att skapa sin egen personlighet och har gjort så sedan dess stadsrättigheter beviljades i slutet av 1100-talet. Staden själv grundades på 900-talet och var en gammal vikingahandelsplats. Vissa tror till och med att det var en av de viktigaste västerländska hamnarna i det Scandinaviska handelsriket som fanns under dessa tidiga århundraden.

Livet i Cork har inte alltid varit lätt. Böldpesten dödade hälften av befolkningen på 1300-talet. Det har varit platsen för konflikter under flera krig, bland annat det irländska inbördeskriget. Men idag är staden en kulturbastion som reflekterar den smältdegel som utgör stadens befolkning.

Cork har mycket religiös historia att erbjuda

Religion har dominerat den irländska livsstilen på ett eller annat sätt genom tiderna. Det är till och med reflekterat i den irländska flaggan, vars färger representerar katolicismen och protestantismen som dominerar  ön. Denna historia gör att det finns några mycket unika religiösa byggnader att se och utforska, med kanske den bästa är Sankt Fin Barres Domkyrka.

Denna katedral är byggd i en klassisk gotisk stil som är klart reflekterat i de många spiror och trekantiga valv som dominerar dess visuella estetik. Det ser ut som om den byggdes på medeltiden, men i verkligheten existerade den inte ens 1862. En tävling hölls för den övergripande designen av domkyrkan och det är den vinnande designen som du ser idag. Det tog 7 år att bygga upp katedralen tillräckligt mycket för att hålla sin första gudtjänst.

Lära känna hurling

Beskrivs ofta som världens “andra favoritsport,” hurling skulle förmodligen vara mer populär om den kunde organiseras i en professionell liga. Men tills dess, kommer spelarna gärna fortsätta att spela och vara obetalda amatörer. Mästerskapet i hurling kan locka tiotusentals människor och till och med vanliga ligamatcher kan locka flera tusen åskådare.

Hurling anses vara en av världens äldsta sporter som folk fortfarande spelar. Om du kombinerar handboll och landhockey, skulle du komma i närheten av vad hurling är. Spelare använder en käpp, men de är också tillåtet att ta upp till 4 steg medan i besittning av bollen, som kallas en sliotar. Ett lag gör en poäng om bollen går över ribban eller tre poäng om den går i mål.

Kyss Blarneystenen innan du åker hem!

Beläget i bröstvärnet av Blarneyslottet, Blarneystenen är ett stort block av kalksten som sägs ge de som kysser stenen gåvan av smicker. Termen “Blarney” i sig är inte smickrande- för många det betyder samma sak som att ljuga.

Att kyssa Blarney stenen är inte lätt. Man måste först klättra till slottets topp. Väl där, är man skyldig att luta sig bakåt över kanten på räcket. Skenor av smidesjärn och vägmärken hjälper till att hålla människor säkra, men höjden har varit känd för att orsaka höjdskräck.

Innan räcket installerades? Man kunde bara kyssa Blarneystenen genom att be någon hålla ens stövlar när man hängde upp och ner!

Cork är en stad som erbjuder ett unikt livsperspektiv. Den är fylld med rolig historia och ger dig möjlighet att utforska, denna stad kommer säkerligen bli en av dina nya favoritplatser att besöka.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Irlands turistbyrå

#Touristboard Ireland Tourism Authority Tourism Ireland, 5th Floor Bishop's Square, Redmond's Hill, Dublin D02 TD99 Ireland Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST #Ireland #visitIreland #iIreland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Irland

#Irland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Irland Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Irland Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Irland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#ireland #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Cork
molnigt
17.9 ° C
18.4 °
16.7 °
88 %
6.2kmh
75 %
tor
20 °
fre
19 °
lör
18 °
sön
19 °
mån
20 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

 

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Cork
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Cork #iCork #VisitCork #Ireland #VisitIreland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här