Resor till Dakar

Dakar ligger på den Atlantiska kusten i Senegal och det är landets största stad. Det är även den mest västliga staden av det som en gång ansågs vara den Gamla Världen innan kontakten med Amerika etablerades, och på grund av detta så har staden alltid varit framstående när det gäller sjöfart och byteshandel. Under kolonialtiden så var detta den viktigaste staden för det Franska imperiet och målet har under åren varit att förvandla platsen till “Afrikanska Athen.” Frankrike har fortfarande en bas för sitt flygvapen här och den Franska flottan underhålls fortfarande i hamnen. Stränderna och de varma klimatet är givna lockelser för att planera ett besök hit men det finns ytterligare ett antal sätt som du kan fylla din tid i Dakar så att du kan vara säker på att få en balanserad semester. Låt oss ta en titt!

Dakar är den Perfekta Orten för en Konst Rundtur

Om du verkligen vill lära känna Dakar så är det allra bästa sättet att göra detta på en rundtur på en eller två dagar genom samhället. Det bästa ställe att starta på är Village des Arts, en känd anläggning som innehåller några av de bästa sorternas konstverk Senegal har att erbjuda. Skulpturer, fotografi och målning samlas alla här i ett stort trädgårdsutrymme vilket skapar en avslappnande och underhållande upplevelse.

Du kommer även att vilja att ta dig tiden att uppleva Theodore Monods Museet eftersom det är en fantastisk redovisning av Afrikansk konst och kultur. Med mer än 9000 individuella objekt i sin samling så är detta sannerligen ett bevis på det afrikanska folkets kreativitet.

Avrunda din guidade tur i Dakars främsta Medina för att uppleva de många dolda skatter som finns i de små butikerna här. Gatorna är bokstavligen talat överfyllda med ständig aktivitet och liv på denna plats som varit den lokala samlingsplatsen för orten sedan Frankrikes kolonialtid.

Det är Inte Bara Butikerna som Innehåller Gömda Skatter

En av de bästa restaurangerna du någonsin kommer att få chansen att uppleva ligger i Dakar och kallas Le Cozy. Menyn är vackert raffinerad precis som restaurangens presentation och service. Detta är delvis en restaurang, en salong och bar i ett, och du kan enkelt spendera hela din kväll här om du så skulle önska. Se till att ta med dig lite extra pengar för att avnjuta någon av alla deras fantastiska drinkar!

Om du är ute efter havsmat som alternativ så är Cabane de Pecheurs stället att vara istället. Med ett “dagens fångst” erbjudande som inkluderar delfin och amberjack så kommer du inte att hitta en bättre restaurang för färsk fisk och skaldjur i hela staden!

Som en sista anhalt så se till att ta in lite av Dakars nattliv på Just 4 U. Detta unikt benämnda musikställe har en uteservering med en typisk meny, men scenen erbjuder dock live musik som du inte kan hitta någon annanstans! Här spelas allt från jazz till rapp och det sker live uppträdande varje dag – några av de största namnen inom musikvärlden tar sig tiden att spela här.

Dakar erbjuder dig många möjligheter att ta det lugnt, slappna av och utforska. Ta till vara på dessa möjligheter idag så att du kan njuta av denna Västafrikanska pärla!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Dakar International Airport

Léopold Sédar Senghor International Airport Aéroport international Léopold-Sédar-Senghor Senegal Airport website IATA: DKR ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Dakar International Airport Arrivals powered by Airportia Dakar International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Dakar
klar himmel
25 ° C
25 °
25 °
78 %
6.2kmh
0 %
lör
26 °
sön
26 °
mån
25 °
tis
25 °
ons
25 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här