Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Darlowo

Polen

#Poland Resor till Polen De bästa sökresultaten för att besöka Polen ger dig faktiskt skäl till varför du bör undvika denna nation. Lyssna inte på det negativa rådet. Polen är en otrolig nation som erbjuder något mer än bara ett stadscentrum eller ett...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Darlowo

Darlowo (tysk: Rügenwalde) ligger vid den polska Östersjökusten vid mynningen av floden Wieprza och idag har staden cirka 16 000 invånare. Det är en av de trevligaste och mest intressanta av de polska städerna längs kusten, särskilt för danskar, staden är intressant eftersom kung Erik av Pommern bodde sina senaste 10 år i staden. Han är begravd i en sarkofag i St. Mary’s Church.

I de äldsta posterna hänvisas till Terra Dirlova, som faktiskt hänvisar till ett fort i trä och lera. Invånarna i 1000-talet Darlowo levde av sjöfart, fiske, vävning och annat hantverk. Fortet som heter Dyrlowo och byn var en del av Västpommern hertigdömet. Under senare hälften av 1200-talet styrdes staden av hertigen av Rügen, som gav den namnet Rügenwalde. Detta framgår av dokument skrivna 1271 som gav en del mark nära staden till cisterciensermunkarna.

Darlowo historia

År 1347, efter en kort period då staden ockuperades av Brandenburgers, togs staden över av Boguslaw V. År 1352 började byggandet av ett fort, hertigen av Slupsk. Vid denna tidpunkt började Darlowo också ta kontakt med Hanse-unionen, vilket innebar ekonomiska framsteg för staden och hamnen, 1412 blev staden sedan en fullvärdig medlem av Hanse-unionen.

År 1382 föddes Boguslaw som den äldste sonen till hertig Warcislaw VII och Maria av Mecklenburg. Den 17 juni 1397 utropades han till kung av Danmark, Sverige och Norge som kung Erik VII. Kung Erik av Pommern dog den 4 april 1459 och begravs i Mariakyrkan med sin talisman – den gyllene duvan.

Den sista hertigen av Västpommern var Boguslaw XIV som dog 1637, varefter slottet styrdes av hans hustru Elisabeth som dog 1653 varefter slottet togs över av Hohenzollers. Pesten och stora bränder härjade Darlowo 1670 och 1722 vilket innebar en kraftig nedgång för staden.

Under Napoleonskriget stängdes hamnen för engelska fartyg, vilket innebar att invånarna kunde dra nytta av situationen och smuggla engelska lyxvaror, vilket innebar att skeppsflottan i Darlowo 1872 var dubbelt så stor som i Kolobrzeg.

Efter slutet av andra världskriget var nästan alla byggnader i Darlowo intakta och i slutet av 1945 var 6 fartyg officiellt registrerade i Darlowo. Förresten, det första utländska fartyget i hamnen i Darlowo efter andra världskriget var ett dansk fartyg ”Helene”.

Erik av Pommern

År 1382 föddes Boguslaw som den äldste sonen till hertig Warcislaw VII och Maria av Mecklenburg. 1388 uppstod en stor uppståndelse vid slottet i Darlowo, drottning Margrethe I av Danmark hade, efter hennes egen sons död, beslutat att adoptera den unga hertigen Boguslaw, eftersom han var son till hennes syster. I början av 1388 seglade hertigen till Roskilde med den unga Boguslaw så att han kunde bli kung vid domstolen i Roskilde, hans namn ändrades till den mer skandinaviska Erik.

Den 17 juni 1397 utropades han till kung av Danmark, Sverige och Norge som kung Erik VII. Efter att drottning Margrethe I dog 1412 blev Erik således härskare över hela Skandinavien. Han blev senare involverad i dyra krig, vilket innebar ökad motstånd mot honom. Under hela hans regeringstid försökte han återta Schleswig, besegra Gotland, Estland och Litauen och bryta Hanseunionens monopol på handeln i Östersjöregionen. Han byggde fort och slott på strategiska punkter från sundet till Visby. Men fortfarande växte motståndet mot honom. Han avsattes av den danska tronen 1439, den svenska tronen 1441 och den norska tronen 1442.

Från och med då började Erik bry sig om danska och svenska städer och han stod bakom piratattacker på skandinaviska fartyg, han är också känd som ”den sista viking i Östersjön”. År 1449 återvände han till Darlowo där han utvidgade slottet och efterträdde Boguslaw IX som hertig av Slupsk.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Darlowo Tourist Information

Centrum Obsługi Turystycznej w Darłowie
Pocztowa 6
76-150 Darłowo

T: +48 519 303 032

www: Website Link

Regional Tourist Information

Województwa Zachodniopomorskiego
ul. Korsarzy 34
70-540 Szczecin

T: +48

www: Website Link

Polens turistbyrå

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#poland #visitpoland #ipoland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Polen Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Polen

#Foodie Polen Foodie Video Mat i Polen Det polska köket har varit starkt influerat av sina grannar och de många kulturer som har bebott landet under hela landets långa historia. Rätter brukar vara ganska rejäla och det är mycket fokus på kött...

Polen i historieböckerna

#History Polens historia video Historia i korthet Polen har varit bebott sedan stenåldern där slaviska stammar etablerade bosättningar och följdes av kelter, germanska stammar och balter. Medan de är osäkra på det exakta datumet när slavarna kom till det som nu är...

Polen valuta, Zloty

1 złoty = 100 groszy. 1, 2, 5, 10, 20, 50 groszy coins 1, 2, 5 ZlotyPLN 10, 20, 50, 100, 200, 500 Zloty Polish national bank website#poland #zloty #currency #money

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Darłowo
mulet
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
89 %
3.9kmh
100 %
mån
5 °
tis
3 °
ons
2 °
tor
3 °
fre
2 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Sevärdheter i Darlowo

I allmänhet är Darlowo en av de bäst bevarade pommerska städerna när det gäller medeltida stadsplanering. I staden har många byggnader överlevt andra världskriget, du hittar byggnader från 1600-, 1700- och 1800-talet.

Slottet 

Ursprungligen från 1300- och 1400-talet men har byggts om flera gånger. Idag finns det ett museum på slottet och bland de permanenta utställningarna finns pomeransk konst, östasiatisk konst, möbelutställning m.m.

Mariakyrkan

I stadens centrum hittar du Mariakyrkan där kung Erik av Pommern är begravd. Kyrkan byggdes ursprungligen i mitten av 1300-talet. Kyrkan 60 meter höga torn dominerar staden.

Torg

Stadens gamla marknadstorg med renässans- och barockbyggnader. Stadshuset är byggt i barockstil efter att en brand förstörde det tidigare rådhuset 1722.

Stadsportar

Den gotiska stenporten, kallad High Gate, är den enda av de gamla stadsportarna som har överlevt.

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Darlowo #iDarlowo #VisitDarlowo #Poland #VisitPoland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Darlowo
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här