Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#TheHague

Nederländerna

#Netherlands Resor till Nederländerna Observera att även om namnet "Holland" används vanligt i vardagsspråket kallas landet strikt Nederländerna och internationellt erkänt som sådant. Visste du att Amsterdam har fler kanaler att utforska än Venedig? Eller att konstmuseerna i hela landet har lika...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Den Haag

Haag (Haag) har sitt ursprung på 1200 -talet och utvecklingen centrerad kring Binnenhof. Detta komplex av byggnader, som ligger vid sjön Hofvijver, rymmer många regeringsbyggnader och är den äldsta parlamentsbyggnaden i världen som fortfarande används. Stora organisationer, både europeiska och internationella, är baserade i Haag. Detta har lett till en snabb utveckling av området.

För dem som vill uppleva nattlivet i Haag kan du gå till ett av de tre torgen som ligger i stadens centrum. Ett fjärde torg, Spuiplein, erbjuder flera alternativ under dagen. Paard van Troje är en stor musikplats som ofta erbjuder bra musik, medan Muziekcafe de Paap erbjuder en alternativ plats för musiker att spela.

Om shopping är dagens handling, gå till De Passage. Det är det första täckta köpcentret i landet, med anor från slutet av 1800 -talet. Specialbutiker med premiummärken finns där.

Du hittar också många museer i hela Haag. Flera förtjänar ett besök, till exempel Postmuseet, Gemeentemuseum och Museon, som är ett vetenskapsmuseum.

Haags historia

Området köptes 1229 av greve Floris IV av Holland. Hans efterträdare, William II, greve av Holland och kung av Tyskland, som skulle bli den helige romerske kejsaren, byggde ett slott där 1248. Han tänkte bo där efter sin kröning, men dog i strid innan han kunde krona. Hans slott var inte färdigt, men delar av det överlevde och kallas nu Ridderzaal. Det används fortfarande för politiska evenemang, till exempel monarkens årliga tal på Prinsens dag.

De senare greven av Holland etablerade sin domstol där och förvandlade den lilla byn till deras administrativa centrum. Det nederländska parlamentet öppnade 1446, och Haag blev landets officiella huvudstad 1584. Detta förklarar varför staden fortfarande är säte för den nederländska monarkin idag. Ironiskt nog fick Haag inte sina första stadsrättigheter förrän 1806 under den franska ockupationen. Det är den enda staden i Europa som har blivit en nationell huvudstad innan den erkändes som en stad.

Mycket av staden drabbades av stora förödelser under andra världskriget. Atlantmuren byggdes genom en del av staden, vilket innebar att hela stadsdelar revs av den tyska ockupationsmakten. Den 3 mars 1945 bombade Royal Air Force felaktigt Bezuidenhout -distriktet. Målet var V-2-raketer i en närliggande park. På grund av navigationsfel föll bomberna på en mycket befolkad och historisk del av staden där över 500 människor dog.

Haag sightseeing

På grund av sin särpräglade historia har Haag inte en betydande historisk stadskärna som andra städer i Nederländerna. Sevärdheterna är mestadels begränsade till området runt det gamla slottet, känt som Binnenhof och dess breda vallgrav.

En del av Binnenhof, Mauritshuis är det mest kända konstmuseet i Haag. Samlingar inkluderar målningar av kända holländska målare som Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Jan Steen, Paulus Potter och Frans Hals och verk av den tyska målaren Hans Holbein den yngre.

Vredespaleis rymmer Internationella domstolen, den permanenta skiljenämnden, Haag för internationell rätt och det omfattande fredspalatsbiblioteket. Det byggdes mellan 1907 och 1913 i nyrenässansstil. Guidade turer är möjliga på flera språk.

Den största badorten Scheveningen ligger i den nordvästra delen av staden och är ett populärt resmål. Med 10 miljoner besökare om året är det den mest populära strandorten i landet.

Resor till Den Haag, Nederländerna

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Den Haag och Nederländerna.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också reseerbjudanden samt allmän reseinformation, guider, “bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

The Hague Tourist Information

VVV Den Haag
Hofweg 1
Den Haag

T: +31 70 353 30 00

www: Website Link

Nederländernas (Hollands) turistbyrå

#Touristboard Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Netherlands #visitNetherlands #iNetherlands #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Nederländerna

#Nederländerna #Covid19 Coronavirus status / statistik - Nederländerna Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Nederländerna Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Nederländerna

#Foodie Nederländerna Foodie Video Mat i Nederländerna Det holländska köket kännetecknas av att vara gediget och mättande. Som ett resultat av landets kustlinje står fisk och skaldjur ofta på menyn och serveras alltid färska. Stekt fisk, ostron, musslor och speciellt sill är...

Den Haag City Walk

#CityWalk City Walking Tour Den Haag, video Den Haag https://www.youtube.com/watch?v=C4CZtSILLuE   #TheHague #Netherlands #Citywalk #Sightseeing #Video

Nederländerna i historieböckerna

#History Nederländernas historia video Historia i korthet Tre stammar, Belgae, Batavii och Frisii, är de första kända invånarna i nuvarande Nederländerna. Dessa grupper levde en relativt säker tillvaro på grund av floder, sjöar och våtmarker som omgav dem, vilket gjorde det otroligt...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

The Hague
lätt regn
13.3 ° C
14.4 °
11.1 °
79 %
4.6kmh
100 %
mån
15 °
tis
14 °
ons
14 °
tor
15 °
fre
13 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
TheHague
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#TheHague #iTheHague #VisitTheHague #Netherlands #VisitNetherlands #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här