Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Deruta

Italien

#Italy Resor till Italien Känd för sin vackra landskap, fantastiska historiska städer och konst, Toscana (eller Toscana) är en italiensk region i centrala Italien som gränsar till Tyrrenska havet i väster, Umbrien och Marche i öst, Lazio i sydost och Emilia...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Deruta

Fönster efter fönster av ovärderlig målad keramik, en symfoni av färger som dansar sömlöst tillsammans, och terrakottafärgade byggnader som har utsikt över området sedan medeltiden – det är nästan för mycket att ta in för besökare till Deruta.

Solen skiner varmt ner över mästarna som kärleksfullt knådar och masserar sin lera medan shoppare beundrar de vackra konstverken. En dag i Deruta utlovar en skattkammare av upptäckter såväl som potentialen att få nya vänner – allt insvept i en avslappnad atmosfär som är värdig vilken italiensk stad som helst.

Lätt att hitta och turistvänligt, Deruta ligger strax utanför Autostrada E45 och välkomnar omedelbart sina besökare med rader av keramikaffärer och gott om parkeringsplatser. Trots att det finns över 200 butiker erbjuder var och en sina egna eleganta unika mönster, så det är svårt att inte vilja se dem alla.

Stanna vid Cama, strax utanför huvudvägen, för en rundtur i anläggningen och en steg-för-steg-resa genom processen med keramik. Cama är stolt över sitt familjeägda företag och gäster på deras fabrik kommer att se en farbror snurra kall, blöt lera till krukor och kannor medan mamma slipar sömmarna från den torkade keramik.

Derutas gamla stad erbjuder också shoppare en fantastisk tid, men i en mer charmig atmosfär. Äldre byggnader prydda med målade plattor sitter precis förbi stadsportarna och skriker över att bli uppmärksammade. Besökare hoppar in och ut ur små butiker, medan den muntra vattenfontänen mitt på den kullerstensbelagda vägen ger mjuk bakgrundsmusik.

Resor till Deruta, Italien

Läs vidare och få inspiration till en resa i stan, kolla efter de billigaste flyg och hotell i Deruta och Italien.

Här kan du söka och jämföra priser på resor och semesterresor. På sajten hittar du även reseerbjudanden samt allmän reseinformation, guider, “bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Regione Umbria

www: website link