Resor till Donetsk

Donetsk ligger i östra Ukraina och är ett av landets industriella drivkraft. De ryska influenserna är starka här och likaså folkets självständiga sinne. Stadens rikedom beror på dess industri och denna rikedom är synlig längs ortens gator, här kan du ha en extravagant och njutbar resa utan att för den sakens skull spendera extravagant mycket pengar. Med ett antal fantastiska möjligheter att utforska så finns det sannerligen något för alla att njuta av i Donetsk redan idag!

Flertalet regeringar runt om i världen avråder sina invånare att resa till Donetsk för tillfället på grund av det rådande politiska klimatet i regionen. Om du planerar att resa till Donetsk inom en snar framtid så finns det flertalet spännande sätt som du kan njuta av din resa! Låt os ta en titt på några av höjdpunkterna direkt!

Vart Finns Ryggraden i Donetsk?

Om du vill uppleva allt som Donetsk har att erbjuda så bör första anhalten på din resa vara Artema Street. Denna stora aveny kommer att erbjuda dig en härlig blandning av ny och gammal arkitektur bland en mängd hotell, små parker och utmärkta matalternativ. Du kommer även att kunna se Lenintorget när du tar dig ned för Artema Street, samt Operan, Baletten och Kolarbetarens monument.

En av de mest ståtliga statyerna du kan hitta på Artema Street är den av Fyodor Sergeyev. Han var en av Rysslands mest hyllade politiker och denna 6 m höga staty reser sig högt på torget. Hur viktig var Sergeyev? Stalin adopterade hans son efter att Sergeyev gick bort i Donbass 1921.

Om du fortfarande behöver planera ditt boende för ditt besök i Donetsk så är det Donbass Palace som gäller. Detta är det enda 5-stjärniga hotellet som gått med i “Leading Hotels of the world (De Främsta Hotellen i Världen) och byggdes 1938. Hotellet blev delvis förstört under andra världskriget men har varit i fullt bruk sedan 2004.

Vad Har Donetsk Mer Att Erbjuda?

Du kan inte lämna Donetsk utan att ha besökt Yuzovskaya Pivovarnya åtminstone en gång. Detta ställe är en mycket passande hyllning till stadens grundare John Hughes och här finns koppar överallt du tittar. Detta är ett mikrobryggeri som bokstavligen talat erbjuder dig färsk brygd från sina tunnor direkt till ditt bord. Det enda du behöver göra är att öppna kranen för att få dig en färsk öl! Menyn innehåller mycket kött och påminner om en typisk meny från Central Europa.

För en mer etnisk matupplevelse så är Yo-Moyo ett bättre alternativ. Att kalla det etniskt är dock inte direkt helt korrekt, eftersom menyn ändå innehåller mycket mångfald. Restaurangen har en terass med utsikt över sjön så se till att avnjuta någon av de kalla förrätterna under en varm dag i Ukraina.

Vad skulle din resa till Donetsk kunna innehålla? Dessa alternativ är bara början på vad din resa till denna vackra stad skulle kunna erbjuda dig. Om du är redo att njuta av en härlig semester till ett fantastiskt pris så är Donetsk stället för dig att besöka. Planera din resa redan idag!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Ukraines turistbyrå

Ukraine Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9112
GBP
1,1201
SEK
0,0920
NOK
0,0998
DKK
0,1339

Lokal väder

Donetsk
klar himmel
13.9 ° C
13.9 °
13.9 °
67 %
3.1kmh
1 %
mån
22 °
tis
21 °
ons
21 °
tor
20 °
fre
19 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här