Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Donetsk

Ukraina

#Ukraine Resor till Ukraina Historien lever och visas i Ukraina för alla besökare att se och uppleva. Mer än 500 städer inom denna nation har funnits i över 900 år. Detta gör Ukraina till ett av de äldsta och mest etablerade...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Donetsk

Donetsk ligger i östra Ukraina och är ett av landets industriella drivkraft. De ryska influenserna är starka här och likaså folkets självständiga sinne. Stadens rikedom beror på dess industri och denna rikedom är synlig längs ortens gator, här kan du ha en extravagant och njutbar resa utan att för den sakens skull spendera extravagant mycket pengar. Med ett antal fantastiska möjligheter att utforska så finns det sannerligen något för alla att njuta av i Donetsk redan idag!

Flertalet regeringar runt om i världen avråder sina invånare att resa till Donetsk för tillfället på grund av det rådande politiska klimatet i regionen. Om du planerar att resa till Donetsk inom en snar framtid så finns det flertalet spännande sätt som du kan njuta av din resa! Låt os ta en titt på några av höjdpunkterna direkt!

Om du vill uppleva allt som Donetsk har att erbjuda så bör första anhalten på din resa vara Artema Street. Denna stora aveny kommer att erbjuda dig en härlig blandning av ny och gammal arkitektur bland en mängd hotell, små parker och utmärkta matalternativ. Du kommer även att kunna se Lenintorget när du tar dig ned för Artema Street, samt Operan, Baletten och Kolarbetarens monument.

En av de mest ståtliga statyerna du kan hitta på Artema Street är den av Fyodor Sergeyev. Han var en av Rysslands mest hyllade politiker och denna 6 m höga staty reser sig högt på torget. Hur viktig var Sergeyev? Stalin adopterade hans son efter att Sergeyev gick bort i Donbass 1921.

Om du fortfarande behöver planera ditt boende för ditt besök i Donetsk så är det Donbass Palace som gäller. Detta är det enda 5-stjärniga hotellet som gått med i “Leading Hotels of the world (De Främsta Hotellen i Världen) och byggdes 1938. Hotellet blev delvis förstört under andra världskriget men har varit i fullt bruk sedan 2004.

Du kan inte lämna Donetsk utan att ha besökt Yuzovskaya Pivovarnya åtminstone en gång. Detta ställe är en mycket passande hyllning till stadens grundare John Hughes och här finns koppar överallt du tittar. Detta är ett mikrobryggeri som bokstavligen talat erbjuder dig färsk brygd från sina tunnor direkt till ditt bord. Det enda du behöver göra är att öppna kranen för att få dig en färsk öl! Menyn innehåller mycket kött och påminner om en typisk meny från Central Europa.

För en mer etnisk matupplevelse så är Yo-Moyo ett bättre alternativ. Att kalla det etniskt är dock inte direkt helt korrekt, eftersom menyn ändå innehåller mycket mångfald. Restaurangen har en terass med utsikt över sjön så se till att avnjuta någon av de kalla förrätterna under en varm dag i Ukraina.

Resor till Donetsk, Ukraina

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Donetsk och Ukraina.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också erbjudanden om resor samt allmän reseinformation, guider, “bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Donetsk Tourist Information Office

Hor’koho St, 159
83000 Donetsk
Ukraine

T: +380 71 441 2710

www: Website Link

Ukrainas turistbyrå

#Touristboard Ukraine Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #Ukraine #visitUkraine #iUkraine #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Ukraina

#Ukraine #Covid19 Coronavirus status / statistik - Ukraine Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Ukraine Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Donetsk
mulet
19.3 ° C
19.3 °
19.3 °
55 %
3.9kmh
98 %
fre
19 °
lör
23 °
sön
22 °
mån
26 °
tis
30 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Donetsk #iDonetsk #VisitDonetsk #Ukraine #VisitUkraine #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

DONETSK
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här