Resor till Dubai

Staden Dubai ligger i Förenade Arabemiraten och daterar tillbaks till åtminstone 1000-talet. Det är en modern kosmopolitisk metropol som verkligen gynnats av regionens oljeindustri. Staden har en västerländsk företagsmodell med en mångsidig inkomstportfölj vilket hjälper till att förse staden med alla de rikedomar den vant sig vid under de senaste två årtiondena. En av världens allra högsta byggnader ligger här, men här hittar du även traditionella souker och en färgstark, dynamisk kultur. Planerar du att resa till Dubai inom en snar framtid? I så fall finner du här ett antal förslag som kan förhöja din reseupplevelse, så att du kan uppleva det allra bästa Dubai har att erbjuda med egna ögon.

Varför Inte se Hela Världen Under Ditt Besök i Dubai?

Ett av de unika byggnadsprojekt som Dubai påbörjat är skapandet av en grop artificiella öar som ligger placerade precis vid stadens kust. Ett av dessa projekt kallas “Världen” och liknar i stora drag en världskarta. Detta var från början avsett som ett fullskaligt projekt med unika boende- och underhållningsalternativ men den finanskris som drabbade hela världen under 2008 satte stopp för en del av projektet. Öarna är gjorda av sand och byggnationen har nu åter påbörjats på vissa ställen – du får sannerligen en unik utsikt över Dubai om du tar dig ut hit.

För ännu en unik upplevelse under din tid i Dubai, se till att besöka den första inomhus anläggningen för skidåkning i Mellanöstern. Oavsett vilken tid på året du kommer hit så kan du hoppa på en lift och röra upp lite färskt puder med dina skidor eller din snowboard. Denna anläggning är en del av Mall of the Emirates som är ett av de allra största shoppingcentrena i hela världen, så du kan få tag i precis vad du vill när du är klar med snön.

Dubai Museet Erbjuder en Inblick i Ett Forntida Liv

Al Fahidi Fortet byggdes 1787 och konstruerades för att skydda den lokala befolkningen från attacker från både hav och land. Idag är fortet dock det främsta museet att besöka i Dubai och erbjuder besökare en glimt in i hur livet verkligen såg ut bakom väggarna av detta fort. Det är den äldsta existerande byggnaden i staden och du hittar den mitt emot den Stora Moskén.

Efter att du spenderat en varm dag med upptäcktsfärder så känns det logiskt att spendera lit tid i sanden längs det svala vattnet vid Jumeirah Beach. Det är en vit sandstrand som ligger lite söder om stadens historiska distrikt och de historiska Palm Öarna. Här finner du även en vattenpark för ytterligare njutning och här finns en 5-stjärnig hotell att njuta av likaså om du har råd med upplevelsen. Om du besöker hoteller så se till att delta i deras skyddsprogram för sköldpaddor!

Är du redo att besöka Dubai? Denna vackra, moderna stad har mycket att erbjuda sina besökare, vare sig du är ute efter att uppleva det förgångna, nutiden eller framtiden. Välj ut dina favorit sevärdheter, besök det bästa som Dubai har att erbjuda och du kommer verkligen att kunna njuta av din resa till denna stad!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Turistinformation Dubai

Dubai Tourist information office City Centre Deira Dubai Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Dubai International Airport

Dubai International Airport U A E Airport Website IATA: DXB ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Dubai International Airport Arrivals powered by Airportia Dubai International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Dubai
klar himmel
23.5 ° C
24 °
22.8 °
57 %
3.6kmh
0 %
lör
26 °
sön
25 °
mån
26 °
tis
26 °
ons
26 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här