Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Dubrovnik

Dubrovnik

#Dubrovnik Visit Dubrovnik I samma stund som du ser Dubrovnik från himlen, vet du att ditt besök i denna stad kommer att bli en otrolig upplevelse. Enligt legenden grundades staden på grund av flyktingar från en närliggande stad som behövde en...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Dubrovnik Video

Rekommenderade lyxhotell

Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna.

Upplev Dubrovnik

Hamnstaden Dubrovnik är turistcentret i den södra kroatiska kustregionen. Staden ligger vid foten av Sergiusberg, i en dal. I sydväst sträcker sig staden vid foten av Lapad-kullen och en liten ö som bär den äldsta delen av Dubrovnik. Efter att den sumpiga dalen mellan Gruz Bay i norr och den gamla hamnen i söder hade fyllts, var det ursprungliga centrumet anslutet till en förort på andra sidan dalen.

Stradun är stadens huvud- och strandpromenad, omgiven av två portar vid sina respektive slutpunkter. Hamnkonstruktionen hjälpte detta område att ansluta till det gamla centrumet. Samtidigt har staden Dubrovnik expanderat ytterligare och distrikt ligger nu också på Lapadhalvön, baszonen på Sergiusberg och utanför de ursprungliga stadsmurarna i riktning mot Zupa.

Dubrovniks omgivningar erbjuder en mångsidig, frodig vegetation, som i allmänhet kan beskrivas som subtropisk. Här växer oliver, mandlar, citrusfrukter, rosmarin, lagerblad, holme ek, tall, tall och cypresser.
Turistområdet ligger i den sydöstra delen av det gamla centrumet nära hamnen. Dubrovnik spelar en viktig roll som universitetsstad. Förutom universiteten för tillämpad vetenskap inom sjöfart och turism finns det historiska institutet för den kroatiska vetenskapsakademin (HAZU) och många andra kulturinstitutioner här.

Dubrovnik är känt och älskat långt bortom Kroatiens gränser som en av de mest charmiga städerna i Medelhavet. Det har inte bara ett mångfacetterat politiskt och kulturellt förflutet, dess omfattande arv är också ett UNESCO: s världsarvslista. Naturen i området runt Dubrovnik erbjuder en unik mångfald, eftersom de mest olika växterna finns här. Eftersom staden har använts som turistområde i årtionden är Dubrovnik attraktivt när som helst på året. Även om staden föreslår en viss geografisk avlägsenhet, har provinsen en sofistikerad infrastruktur för flygtrafik och färjeförbindelser.

Turismen utvecklades i Dubrovnik redan före första världskriget, och i detta avseende är staden nu ett internationellt turistcentrum. Flera dagar behövs för att kunna uppleva staden i all sin skönhet och mångfald och besöka alla kulturella attraktioner. De smala och smala gatorna som leder genom hela staden och bjuder in dig till romantiska promenader heter Stradun.

Du kan till exempel beundra 15 500 föremål på museet i rektors palats. Prinsarna i Dubrovnik och deras livsstil skildrades på ett detaljerat och autentiskt sätt. Här hittar du möbler och kungliga möbler från 1600- till 1800-talet. Sjöfartsmuseet dokumenterar en permanent sjöfartssamling i Dubrovnik och Kroatien, som har varit en viktig gren av ekonomin sedan antiken. Ett annat museum visar resterna av det gamla apoteket samt gammalt guldsmedsarbete, broderi och bilder. Ett före detta Dominikansk kloster som också har omvandlats till ett museum visar värdefulla verk från Dubrovniks målning från 1500- och 1500-talet, skulpturer, guldsmeder, manuskript, inkunabulär och noter.

I skattkammaren i Dubrovnik-katedralen finns reliker från St. Blaise, beskyddare av Dubrovnik, liksom flera andra målningar och föremål. För de som är intresserade av arkitektur rekommenderas starkt Rupe Folklore Museum, där den traditionella ekonomin och landsbygdsarkitekturen i Dubrovnik-området dokumenterades. Original folkdräkter och hantverk från den tiden finns fortfarande här.

Staden är känd för ett brett utbud av konst och kultur och firar också festligheter därefter. En av de viktigaste händelserna är sommarfestivalen, som traditionellt (sedan 1950) äger rum från 10 juli till 25 augusti. Det är en teater-, musik- och folklorefestival som lades till i världsfestivalkalendern 1956. Dessa sommarfestivaler hålls på scener utomhus omgiven av den underbara atmosfären i stadsbyggnader. Ensemblen är utformad för att vara internationell både vad gäller personal och innehåll. Från kroatisk klassisk till modern – det är garanterat inte tråkigt med konstnärernas kompositioner. Den viktigaste faktorn på festivalen är föreställningarna för lokala och utländska folkloregrupper.

Utställningar hålls i Dubrovnik året runt. Förutom välkända gallerier som Sebastian Art Gallery och dess utställningsplats Luza Art Centar hålls tillfälliga och permanenta utställningar också någon annanstans. Dubrovniks karnevalfestival (Dubrovacki carnevo) är välkänd, med karneval firad i hela regionen. I detta sammanhang har St. Blaise Festival, som också är dagen för staden Dubrovnik den 3 februari. Firandet varar hela dagen och inkluderar kyrkceremonier, en parad genom stadens gator, konserter och sportevenemang, så typiska karnevalsattraktioner. Organiserade utflykter erbjuds också.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Dubrovnik Airport

#DBV #Airport Dubrovnik Airport Zračna luka Dubrovnik / Čilipi Airport 20213 Čilipi Croatia Airport website IATA: DBV ICAO: LDDU ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Airport Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide, Tourist Information, Live Arrivals, Live Departures, Contact Information Dubrovnik Airport Arrivals powered by Airportia Dubrovnik Airport Departures powered by Airportia #Dubrovnik #DubrovnikAirport...

Dubrovnik Boutique- och Lyxhotell

#Dubrovnik Dubrovnik Video Rekommenderade lyxhotell Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna. Upplev Dubrovnik Hamnstaden Dubrovnik är turistcentret i den södra kroatiska kustregionen. Staden ligger vid foten av Sergiusberg, i en dal. I sydväst sträcker sig staden vid foten av...

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Dubrovnik #Croatia #5Hotel #LuxuryHotels #LuxuryVacation #WellnessVacation #TopHotels

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här