Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Dubrovnik

Kroatien

#Croatia Resor till Kroatien Med många stadsplatser som är perfekt positionerade för att ge besökarna tillgång till den naturliga förundran och skönhet som är till synes överallt, ger Kroatien möjlighet att njuta av en semester på ditt sätt. Du kan bädda...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Dubrovnik

I samma stund som du ser Dubrovnik från himlen, vet du att ditt besök i denna stad kommer att bli en otrolig upplevelse. Enligt legenden grundades staden på grund av flyktingar från en närliggande stad som behövde en säker plats att bo. Nyligen genomförda studier visar att staden faktiskt grundades av greker före vår tideräkning, men oavsett vad man tror kan det inte förnekas att den muromgärdade staden och det omgivande samhället kommer att ta andan ur dig.

Ännu mer populärt nu på grund av Game of Thrones serien, denna tillflyktsort vid medelhavet kallar dig att besöka den.

Nylige undersøgelser tyder på, at byen blev grundlagt af grækerne i tiden før Kristus, men uanset hvad man tror, er der ingen tvivl om, at den befæstede by og dens omgivende region vil gøre dig målløs. Dette feriested ved Middelhavet, som er endnu mere populært nu på grund af Game of Thrones serien, kalder dig til at besøge den. Vil du lytte til dens opfordring?

Sevärdheter i Dubrovnik

För att utforska gamla stan kan du följa stadsmuren, gå längs toppen och se en fantastisk utsikt. Du kan besöka den vackra gotiska renässansstrukturen på rektorpalatset eller bege dig till det fantastiska fransiskanerklostret Mala Braca.

Dubrovniks murar

Det är inte ofta som du kan hitta massiva skyddande stenmurar som är i lika gott skick som murarna i Dubrovnik. Det byggdes ursprungligen på 600-talet för att samordna med stadens grundande, befästningarna byggdes ut genom århundradena med ett massivt tillägg under medeltiden. Det är en av de få defensiva strukturer som aldrig åsidosattes av en invaderande armé under denna tidsperiod. Idag kan man gå på många av dessa murar i den gamla delen av staden.

När du utforskar murarna, kommer du  märka att utsikten över staden och de omgivande områdena och kustlandskapet är helt spektakulära. För den bästa utsikten, ta dig längs med muren tills du kommer till sevärdheterna vid  Mincetatornet. Därifrån kan man se resterna av den omgivande vallgraven och kanonerna som befäst denna “sofistikerade ” handelsbastion.

Stradun

När du tar dig ned från murarna, kommer du att vilja njuta av skönheten och enkelheten av Stradungatan, som är den huvudsakliga vägen som går genom Gamla Stan. Oroa dig inte – det är en gågata , så det finns inga fordon att oroa sig när dina fotspår ekar från kalkstenstrottoaren. Många av de historiska byggnaderna i denna stad som du kommer att vilja se ligger längs med denna gata som  är 300 meter lång. Du kommer att vilja ta dig tid att se den stora Onofriosfontänen medan du är där också.

Onofrijeva fontana

Onofrios fontän är en stor månghörnig fontän med 16 huvuden huggen i sten som vattnet rinner från. Det finns en annan liten fontän i andra änden av Placa. Fontänerna byggdes för allmänt bruk vid färdigställandet av stadens vattenförsörjning 1438, när källvattnet fördes från Rijeka Dubrovačka. Kupolen på den monumentala Onofrios fontän skadades vid jordbävningen 1667.

Poljana Paska Miličevića
20000 Dubrovnik

Franjevački samostan

Det gamla franciskanerklostret är ett fint gotiskt kloster som vimlar av värdefulla konstverk. Först ett kloster, ett bibliotek byggdes vidare på 1600 talet. Efter jordbävningen den 6 april 1667 restaurerades kyrkan i barockstil. Det är ett av de största och mest grandiosa franciskanska klostren med två kloster: det övre och det nedre klostret. Klostret, byggt under första hälften av 1200 talet, anses vara en av de finaste romansk-gotiska byggnaderna i Kroatien.

Klostret rymmer inventeringen av det gamla Friars Minor Apoteket från 1317, de välbevarade apoteksmöblerna från 1500 talet och vaser från 1400 och 1500 talen från Siena och Florens. Andra utställningar inkluderar olika pressar, murbruk, manuskript av recept och exakta skalor. Museets bibliotek innehåller värdefulla kopior av manuskript och koraller samt värdefulla målningar.

Poljana Paska Miličevića 4
20000 Dubrovnik

Tvrđava Lovrijenac

Fort Lovrijenac byggdes som en fristående fästning för att avvisa inkräktare från både land och hav. Det ursprungliga fortet går tillbaka till 1301. Fästningen var så ogenomtränglig att den kunde försvaras av en 25-manig garnison. Fort Lovrijenac är en populär attraktion i Dubrovnik med kulturella evenemang, från världsserien med rockdykning till lokala produktioner av Shakespeares Hamlet. Fort Lovrijenac är också inställningen för några av de mest minnesvärda scenerna från serien ”Game of Thrones”.

Ul. od Tabakarije 29
20000 Dubrovnik

Palača Sponza

Sponza -palatset, byggt 1522, är ett av de vackraste palatset i staden, som har behållit sin ursprungliga form. På republikens tid var detta palats det vanliga kontoret och lagerlokalen. Det är en stor rektangulär byggnad med en innergård, byggnaden är en blandning av gotiska och renässansstilar, som var typisk för byggnader i republiken Dubrovnik. Sponza -palatset skadades inte i jordbävningen 1667 och statliga angelägenheter kunde fortsätta.

Idag är Sponza -palatset Dubrovniks arkiv, och det är också en viktig del av den speciella invigningsceremonin för Dubrovniks sommarfestival. Skådespelare som utgör rektorn och medlemmar i det mindre rådet sitter på Sponza -palatsets övre veranda och hälsar skådespelarna som har kommit till staden för att underhålla och underhålla allmänheten med sina musikaliska framträdanden och pjäser. Efter många demonstrationer av skådespelarna och en lång diskussion av fullmäktige slutar ceremonin alltid när rektorn ger aktörerna fri tillgång till staden och ger dem nycklarna till staden så att de kan sätta upp sina shower och underhålla allmänheten.

Stradun 2
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Orlandov stup

På Luza Square står en stenpelare huggen i form av Orlando, en gammal riddare. På 800-talet räddade Orlando och hans flotta Dubrovnik från en 15 månaders belägring, och de tacksamma medborgarna reste denna pelare. Detta är åtminstone legenden, och det är en vacker legend 🙂

Faktum är att Orlando, kallad Roland i andra delar av Europa, var en symbol för en stad under skydd av den ungersk-kroatiska kungen. Till exempel kan du se liknande statyer i städer i Hansa som symboliserar deras allians med det ungersk-kroatiska riket.

Offentliga kungörelser gjordes vanligtvis högst upp i spalten och de offentliga bestraffningarna verkställdes framför spalten, vilket inte är en legend men ett inte så vackert faktum 🙁 .

Placa Luza (Stradun)
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Gradski zvonik

Det ursprungliga klocktornet byggdes 1444. De två bronsstatyerna, Zelenci (de gröna) tillkom senare. Klockan från 1509 används fortfarande idag. Efter jordbävningen 1667 började tornet luta sig, och 1929 ansågs det vara osäkert. Det revs och ersattes av det befintliga klocktornet byggt med samma design.

Placa Luza (Stradun)
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Gradska vrata od Pila

Arrow Gate är huvudingången till Dubrovniks gamla stad och är känd från ”Game of Thrones”. Den första stenbron byggdes på platsen 1397. 1471 byggdes en ny bro med tre bågar, och 1537 hade porten byggts i den form den har idag med en rörlig träbro.

Ul. Vrata od Pila
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Gradska vrata od Ploča

Ploce -porten är byggd i romansk stil, huvudbågen visar huvudet på skytten i Dubrovnik, St. Blaise, huggen i sten. Bredvid den gamla porten finns en ny större port som öppnades under perioden med österrikisk ockupation i slutet av 1800 -talet. Den yttre Ploce -porten byggdes 1450.

Ul. Vrata od Ploča
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Dominikanski samostan

Det dominikanska klostret ligger i den östra delen av staden och det är en av de viktigaste arkitektoniska delarna av Dubrovnik. Dominikanerna grundade klostret 1225, men byggandet av klostret och kyrkan slutfördes på 1300 -talet. Kyrkan är en enkel gotisk arkitektonisk design, där kyrkans höga ytterväggar är nakna, utan några prydnader. Portalen på södra sidan innehåller vissa romanska egenskaper som den tillkom 1419. Kyrkans inredning är rikt dekorerad, den mest anmärkningsvärda delen är det stora gyllene krucifixet i den centrala bågen ovanför huvudaltaret, ett verk från 1300 -talet .

Klostrets vackra verandor byggdes mellan 1456 och 1483. Mitt på gården finns en rikt dekorerad stenbrunn, och klostergården liknar en grön oas. I den östra delen av klosterkomplexet finns huvudsalen där klostersamhället brukade hålla sina möten. För att komma in i korridoren från klostret passerar du genom de gotiska stiliserade dörrarna. Det bakre rummet innehåller renässansens sarkofag från biskopen av Ston, medan framme finns gravarna för ädla Dubrovnik -familjer. Byggandet av klocktornen började på 1500 -talet, men de blev inte färdiga förrän på 1700 -talet.

Museum of the Dominican Monastery har en konst- och artefaktsamling som är mycket rik med några av de bästa målningarna från Dubrovniks konstskola från 1400- och 1500 -talen. En stor samling smycken är också mycket intressant, oavsett om du gillar guld-, silver- eller korallsmycken.

Ul. Svetog Dominika 4
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Dubrovačka sinagoga

Det första omnämnandet av judar i Dubrovnik är från slutet av 1200 -talet, och ett dekret från Dubrovniks senat från 1407 tillät judar att bosätta sig i Dubrovnik. Efter 1492, när judar utvisades från Spanien, kom många judar till Dubrovnik, där många flydde från Spanien på Dubrovniks fartyg, eftersom de ofta besökte Spanien. År 1496 utvisades judarna från Portugal, och ännu fler kom till Dubrovnik. År 1538 tillät regeringen några judar att bosätta sig inom stadsmuren, och synagogan i Dubrovnik är från denna period. I århundraden var den judiska befolkningen i Republiken Dubrovnik ganska bra jämfört med andra städer.

Den gamla Sephardi -synagogen ligger på gatan som kallas ”Žudioska ulica” (judisk gata). Synagogan är inrymd i en trevånings barock stenbyggnad med höga fönster, valv på andra våningen och en oförändrad stenfasad. Dubrovniks synagoga är den näst äldsta synagogen i Europa, näst efter den gamla synagogen i Prag, och det är världens äldsta sefardiska synagoga som fortfarande används. Det viktigaste konstverket i synagogan är en morisk matta från 1200 -talet hämtad från Spanien under utvisningen. Legenden säger att det var en gåva från drottning Isabella till hennes judiska läkare när han tvingades lämna Spanien. Toran, som är från 1200- eller 1300 -talet, kom också från Spanien efter utvisningen.

Žudioska ul. 5
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Museer i Dubrovnik

Knežev dvor

Förutom att fungera som hemmet för republikens rektor under hans tid, var rektorpalatset också en mötesplats för stadsförvaltningen, en arsenal och ett fängelse. Det ursprungliga medeltida palatset har byggts om flera gånger under århundradena.

Idag är det ett kulturhistoriskt museum, och rektorpalatset har dekorerats med möbler för att återskapa stilarna i de ursprungliga lokalerna.

Ul. Pred Dvorom 3
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Riznica Katedrale

Dubrovniks barockkatedral byggdes på 1700 -talet på grundvalarna av den romska katedralen från 1100 -talet, som förstördes i den stora jordbävningen 1667. Byggandet av den romanska katedralen är kopplad till legenden om kung Richard. Legenden säger att han förstördes och räddades på ön Lokrum på sin hemresa från det tredje korståget. Som tacksamhet donerade han en viss summa pengar för att färdigställa katedralen.

Inne i katedralen finns 132 helgonreliker från 11- till 1800 -talet. De världsberömda relikerna från huvud, arm och ben från St. Blaise designades av Dubrovniks guldsmeder på 1000- och 1100 -talen.

Ul. kneza Damjana Jude 1
20000 Dubrovnik

Pomorski Muzej

Sjöfartsmuseet i Fort St. John längs stadsmuren visar några mycket informativa utställningar. Marinen i republiken Dubrovnik var bland de starkaste i Medelhavet under 1500 -talet. Denna tradition av nautiska färdigheter, som Abraham Lincoln överlämnade en guldfickur till en kapten från Dubrovnik som ett tecken på tacksamhet för att ha ingripit för att hjälpa ett amerikanskt fartyg. Klockan visas på museet. Sjöfartsmuseets samling innehåller cirka 11 000 föremål i 15 samlingar.

Ul. kneza Damjana Jude 12
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Umjetnicka Galerija Dubrovnik

Dubrovniks museum för modern konst har en samling med mer än 3000 konstverk från 1800- och 1900 -talen av lokala konstnärer. Museets rum var tänkt att vara en villa för en av Dubrovniks aristokrater, redaren Božo Banac. Byggnaden är ett mästerverk i modern arkitektur med inslag av Dubrovniks arkitektur.

Put Frana Supila 23
20000 Dubrovnik

www: Website Link

War Photo Limited

Detta museum visar verk av kända fotojournalister från hela världen. Den permanenta samlingen av fotografier innehåller foton från de senaste konflikterna på Balkan, med skiftande utställningar av andra fotografer som täcker andra konflikter.

Antuninska 6
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Red History Museum

Röda historiska museet visar existensen under kommunismen och är inrymt i den enda kvarvarande fabriken från den socialistiska eran. Det är en interaktiv tidskapsel där gästerna uppmuntras att nosa runt. Det är ett museum som inte har ”Do Not Touch” -skyltar klistrade någonstans.

Ul. Svetog Križa 3
20000 Dubrovnik

www: Website Link

Evenemang i Dubrovnik

Dubrovnik Summer Festival

Den årliga Dubrovniks sommarfestival är ett 45-dagars kulturevenemang med levande pjäser, konserter och spel. Den har tilldelats en internationell guldpokal för kvalitet (2007) av redaktionen i samarbete med Trade Leaders Club.

Sveti Vlaho

Stadens skyddshelgon är Sveti Vlaho (Saint Blaise), vars statyer ses runt om i staden. Han har en betydelse som liknar Markus evangelist till Venedig. 3 februari är en fest för Sveti Vlaho, som är stadens skyddshelgon. Varje år firar staden Dubrovnik högtiden med mässor, parader och festligheter som varar i flera dagar

Utflykter från Dubrovnik

Trsteno

Trsteno är en liten kustby känd för sin rika historia. Trsteno Arboretum grundades på 1400 -talet med hängande trädgårdar, vackra monument, stenvägar och väggar ända upp till vattnet. Forntida akvedukter finns fortfarande i området, vilket ger varje besökare chansen att njuta av ett ögonblick av medeltida lycka.

Arstenet i Trsteno användes som miljö och plats för den världsberömda Game of Thrones-serien. Huvudpersonerna väver sin handling och utbyter hemligheter i King’s Landing i dessa underbara omgivningar. The Garden var inställningen för Red Keep, där Lady Olenna Tyrell diskuterar Sandra med Lord Varys.

För att komma till Trsteno kan du ta lokalbuss 12, 15, 21, 22 eller 35 från Dubrovniks busstation

Mljet

Mljet är den största ön i Dubrovniks skärgård och en del av en nationalpark. Den viktigaste hamnen här är Sobra och det finns några utmärkta stränder som ligger runt öns kust.

Korcula

Korcula är den perfekta platsen för en lugn tillflyktsort. Med avskilda vikar, olivlundar, vingårdar och naturhamnar är det perfekt om du vill kombinera en flykt vid havet med en plats med traditionell kroatisk kultur.

Dubrovnik, historia

Dubrovnik, även kärleksfullt kallad ”Adriatiska havets pärla”, är en forntida stad vid den dalmatiska kusten i den extrema södra delen av Kroatien. Från 1200 -talet och framåt har Dubrovnik varit en viktig medelhavsmakt. År 1667 skadades staden allvarligt av en jordbävning, men den lyckades bevara sina vackra gotiska kyrkor, renässans- och barockkyrkor, kloster, palats och fontäner.

Det var en oberoende handelsrepublik i 700 år, avskaffades av Napoleon 1806, det handlade med Turkiet och Indien i öst och hade handelsrepresentanter på Kap Verdeöarna. Stadens rikedom baserades på sjöfart; på medeltiden blev det den enda östra Adriatiska staten som tävlade med Venedig. År 1815 annekterades Dubrovnik till Österrike och förblev i kungariket Dalmatien till 1918. Därefter blev det en del av Jugoslavien från 1929 och framåt. Från april 1941 till september 1943 ockuperades Dubrovnik av den italienska armén och sedan av tyskarna.

Trots 1970 -talets demilitarisering av gamla stan i ett försök att hindra den från att bli ett offer för krig, följde Kroatiens självständighet 1991, den jugoslaviska folkarmén attackerade och omringade staden den 1 oktober 1991 och belägringen pågick till maj 1992. .. Den tyngsta artilleriattacken inträffade den 6 december, med 19 människor dödade och 60 skadade. Totala dödsoffer i konflikten i detta område var 114 civila dödade, bland dem den berömda poeten Milan Milisic. Efter krigsslutet inleddes ett stort återuppbyggnadsprojekt som leddes av kroatiska myndigheter och UNESCO.

Resor till Dubrovnik, Kroatien

Läs om och få inspiration för en resa till staden, kolla efter de billigaste flygen och hotellen i Dubrovnik och Kroatien.

Här kan du söka och jämföra priser för resor och semesterresor. På sajten hittar du också reseerbjudanden samt allmän reseinformation, guider, “bra att veta” och fakta om staden. Du hittar också uppdaterade aktuella väder- och väderprognoser för staden.

Bästa reseperioden

När är den bästa tiden att resa till Dubrovnik? Den bästa tiden att besöka Kroatien är maj, juni, september och oktober. Vädret dessa månader är mycket bra. Juli och augusti är högsäsong med högsta priser, och dessutom kan det vara väldigt varmt, särskilt på eftermiddagen.

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Dubrovnik Tourist Information

Obala Ivana Pavla II. br.1
20000 Dubrovnik

www: website link

Kroatiens turistbyrå

#Touristboard Croatia Tourism Authority Iblerov trg 10/IV 10000 Zagreb T: +385 (0)1 4699 333 F: +385 (0)1 4557 827 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #croatia #croatiafulloflife #visitcroatia #icroatia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Kroatien Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mat i Kroatien Köket i Kroatien är otroligt varierat eftersom det kommer från två väldigt olika kulturella bakgrunder. På grund av sin långa kustlinje är Medelhavstraditioner och skaldjur mycket viktiga för det kroatiska köket, medan dess position i...

Dubrovnik Boutique- och Lyxhotell

#Dubrovnik Dubrovnik Video Rekommenderade lyxhotell Se lista över de mest populära lyxhotell som rekommenderas av gästerna. Upplev Dubrovnik Hamnstaden Dubrovnik är turistcentret i den södra kroatiska kustregionen. Staden ligger vid foten av Sergiusberg, i en dal. I sydväst sträcker sig staden vid foten av...

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Dubrovnik
klar himmel
26.8 ° C
26.8 °
26.8 °
47 %
3.6kmh
0 %
fre
26 °
lör
24 °
sön
22 °
mån
22 °
tis
24 °

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#croatia #hrvatska #croatiafulloflife #visitcroatia #adriaticsea #dubrovnik #idubrovnik #visitdubrovnik #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.