Separerat från Asien av Kaukasus och Uralberget, och ett antal vattenleder, är Europa en av de minsta kontinentala regionerna på planeten. Med cirka 50 suveräna stater i regionen är det också ett av de mest kulturellt mångsidiga områden som man kan utforska.

Det är också erkänt som födelseplats för vad som skulle komma att kallas västerländsk civilisation, tack vare det antika Grekland. Det var även här som det Romerska riket hade sitt långa styre, även efter att det splittrades i en östlig och en västlig del. Sedan upptäcktsresornas storhetstid har Europa förmodligen haft den mest inflytelserika rollen i globala angelägenheter, i jämförelse med andra regioner.

Hur Europa bäst utforskas är helt upp till besökaren. Kustområdena, särskilt längs Atlanten och Medelhavet, har omfattande semesterområden att njuta av. Centraleuropa erbjuder besökare en chans att utforska forntida kulturer, religiösa platser och naturliga underverk. Europas öar har alla egna, unika identiteter som smälter ihop med vackra vyer för att skapa underbart avkopplande semestermöjligheter.

Efter upprättandet av Europeiska unionen har resandet mellan medlemsstaterna blivit otroligt enkelt. Till skillnad från de krav som ställs på besökare från andra geografiska regioner är kraven vid en gränsövergång inom unionen ganska små. Det gör det möjligt att utforska närhelst man har en önskan om att ta en semester, oavsett dess längd.

Europa har också en stor geografisk variation, här finns allt från höga toppar i Alperna till Skottlands böljande högland, redo att utforskas. Du kan hitta en lugn tillflyktsort, utforska mästarnas konstverk eller skapa ditt eget äventyr.