Det finns ingen allmän konsensus om vad som ingår i Östeuropa. Ett citat säger att det finns “nästan lika många definitioner av Östeuropa som det finns människor som forskar kring området” Vissa anser att de nationer som en gång utgjorde “järnridån” är de som tillhör regionen. Andra tittar på kulturella eller geografiska likheter.

Det som har skapat en sådan osäker definition är den kulturella schism som uppstod under 10-talet. Öst separerades från väst på grund av religiösa och politiska åsikter och den separationen kan fortfarande märkas i vissa områden idag.

Det du hittar i Östeuropa är glimt av klassisk antikvitet och möjligheter att utforska den lokala kulturens medeltida ursprung. Sedan 1989 har regionens politiska landskap skiftat och stabiliserats i linje med resten av Europa, men det har också behållit sin unika identitet.

Du kommer att upptäcka att Östeuropa erbjuder en rustik kvalitet, men också en känsla av att komma hem. Det är en region där du kan hitta kaffe och en enkel måltid lagad med kärlek på nästan varje gathörn. Det finns fortfarande majestätiska slott och religiösa platser att besök, men det finns också vildvuxna stigar att vandra på över hela landsbygden.

Samtidigt finns det fortfarande kustområden att utforska, stränder att njuta av och massor av aktiviteter att njuta av. Nationerna i Östeuropa ger en autentisk glimt av det lokala livet och erbjuder den infrastruktur som krävs för att utforma den perfekta semestern.