Resor till Armenien

Armenien kan hittas i den eurasiska zonen strax ovanför Mellanöstern, kantad av Turkiet och Iran. Det är en nation med en rik kulturhistoria, med dokumenterade civilisationer kallar området hem sedan 860 BC. På grund av sin ålder, är Armenien ofta en nation av pilgrimsfärd, med gamla religiösa platser som de medeltida klostren i Haghpat och Sanahin eller kyrkor och katedralen i Echmiadzin anges som världsarv.

Armenien är också hem till Lake Sevan, som är den största fjällsjö i världen, och erbjuder besökarna ett unikt sätt att njuta av vattensporter på en solig eftermiddag. Skidåkning finns i bergen under vintern, medan berget spår är perfekt för en picknick lunch under våren och sommaren.

En av de mer unika möjligheterna i att utforska Armenien har nyligen dykt upp: skärmflygning. På grund av de höjder höglandet i landet, nära Kaukasusbergen, det finns många mikroklimat som kan hittas och användas för skärmflygning. Ett flertal operatörer är tillgängliga för att ge oberoende och tandem flygningar. Officiella klubbar har stött denna bransch sedan 1996, men det var inte förrän 2008 när det verkligen skulle ”ta bort”.

Den skärmflygning säsongen i Armenien varar från maj till november flesta år, med flygningar som varar upp till 20 minuter. Armenien är ett land med historia och förundran. Det har alltid haft en andlig sida, men i dag kan vi också se dess äventyrliga sida. Det kan finnas någon bättre plats i världen idag för att se de gamla och moderna världar kolliderar.

Huvudstad:

City Guide