Resor till Georgien

I Georgien finns det något väntar på dig just nu att när upptäckt, kommer att förändra ditt liv. Många drömmer om det perfekta stället att slå sig ner en dag och efter ett besök, det är mycket vanligt att höra det här landet beskrivs som någons perfekta matchning. Som en gateway mellan Europa och Asien, har denna nation skapat något helt unikt och speciellt och det är något som du inte kommer att missa.

En resa är ofullständig utan ett besök i bergen

Georgien är hem till den högsta toppen i hela Europa. Det är Mount Elbrus, som står över 5600 meter i höjd. Det finns faktiskt 7 totalt toppar i de kaukasiska bergen som står ovanför 5000 meter mark, vilket ger dig tillgång till rullande gröna fält, snötäckta Majestäter och en horisont som tar andan ur dig. Satsa på en soluppgång vandring och du kommer att upptäcka definitionen av lugn. Tack vare nationalparksstatusen för de flesta av backarna, är Moder Natur här i stort sett orörd.

Det är ett land där hårt arbete alltid märks

Du hittar vittrade drängar arbetade ute på fälten i Georgien varje dag. Hårt arbete betonas här, men det är också erkänt och snabbt belönas. Det finns ett band som utvecklas här mellan er och den här nationen eftersom alla behandlas som en del av en större gemenskap. Om du befinner dig nynna en låt som du shopping, till exempel, kommer du alltid ha någon annan börja sjunga tillsammans med dig.

Missa inte de lokala marknaderna

De lokala marknaderna i Georgien är där all magi händer. Det kommer att finnas skålar staplade hög med tomater, aubergine, och andra produkter som har odlats i kärlekens arbete. Lokal hantverkare kommer att låta dig ta hem något helt unikt i stället för de kitschiga souvenirerna som erbjuds på så många andra platser. Även i större tätorter som Tbilisi kan du alltid känna som det kan vara ditt hem och det är det som gör detta land så speciellt.

Från små och kompakta gränder till landsvägar som sträcker sig till horisonten, Georgien ett mästerverk som väntar på att upptäckas. Hitta denna nation och du är garanterad att upptäcka något nytt om sig själv också.

Huvudstad:

City Guide