Resor til Ungern

Ungern kanske inte är det största landet man kan välja att besöka, men det betyder inte att det inte finns ett flertal saker att upptäcka. Landet är omringat av andra länder, men trots det är dess kultur unik och har inte påverkats av grannarna. Europas största sjö finns innanför landets gränser, precis som tusentals termiska källor. Det är bara ett av alla bevis på att avslappning är något som prioriteras högt i det ungerska folkets liv.

Landet är fullt av böljande fält, och är hemvist för kontinentens största grässlätt. Här finns många grottor, vilka erbjuder ett unikt sätt att utforska landet medan du ändå hinner avnjuta den urbana livsstil i städer som Budapest. Konst och musik tas på största allvar, och museerna som dedikerats till dessa konststycken erbjuder ett otroligt äventyr.

Det ungerska köket är också unikt, och präglas av kryddiga, rika och lantliga smaker. Den som besöker landet kan förvänta sig många rätter som innehåller paprika och lök. Avnjut de smakrika, lokala rätterna tillsammans med en flaska vin från Tokaj-Hegyalja och Eger för att sätta pricken över i.

Ungern strävar efter att bevara landets traditioner, men det betyder inte att landet är fast i det förflutna. Besökare har goda möjligheter att uppleva kulturen och komma bort från den stress som det vardagliga livet kan innebära. Om du är redo för en unik semester kan Ungerns diverse städer erbjuda dig en perfekt lösning.

Semester i Ungern

Upplev böljande landskap, rik spakultur och den vackra huvudstaden Budapest på resor till Ungern. Här möts du av ett behagligt klimat och en genuint välkomnande atmosfär.

Åk på en spännande storstadssemester till den kulturrika och pittoreska huvudstaden, gör en utflykt till någon av populära Balatonsjöns många badplatser eller tillbringa avslappnande dagar på traditionella ungerska badhus. Ungern och särskilt Budapest har blivit ett mycket populärt resmål de senaste åren och en resa till Ungern är perfekt för den som är ute efter ett annorlunda resmål.

Budapest är en av Europas vackraste städer och här både bor och lever du prisvärt. Floden Donau delar staden i två delar, Buda och Pest. Vill du bo där det är mycket liv och rörelse är Pest med sina breda 1800-tals boulevarder ett bra ställe att utgå ifrån. Här har du nära till restauranger, barer och shopping.

Är du ute efter en lugn och härlig resa till Ungern passar det kanske bättre att bo längs de gamla kullerstensgatorna i Buda. Här håller hotellen hög klass och här ligger också de flesta historiska sevärdheterna och badhusen.

Du kan också välja att bo på något hotell strax utanför staden eller nära flygplatsen. Här har du bra kommunikationer både in till stadens centrum och om du vill göra utflykter i resten av landet.

Resor till Ungern är inte kompletta utan ett besök på något av de traditionella badhusen. Ungern sitter på en av världens största tillgångar till geotermiska vatten och badhustraditionen är stark. Här finns kvarlevor av badhus som är närmare 2000 år gamla. Bara Budapest har över 100 varmvattenkällor och det finns mängder med vackra badhusanläggningar i Ungern.

Vill du hitta lugn och ro i Ungern kan du ta en dagsutflykt till Budabergen, här möts du av en imponerande utsikt och du kan dessutom göra ett besök i någon av droppstensgrottorna.

I Budapest trivs du vare sig du vill uppleva ett vilt nattliv eller om du vill uppleva storslagen historia. Här kryllar det av restauranger, barer och klubbar med stor variation. Vare sig du trivs bäst i en avslappnad ölhall eller på en dyr lyxkrog kommer du hitta det du letar efter i Ungern.

Budapest är en fantastiskt vacker stad med historiska sevärdheter och spännande arkitektur. Här kan du strosa runt på små kullerstensgator eller breda boulevarder och ständigt hitta något nytt att fästa blicken på. Besök den statliga operan, utforska de judiska kvarteren eller ta del av Ungerns blodiga historia på House of Terror.

Huvudstad:

Budapest

Budapest är huvudstad och den största staden i Ungern och en av de största i hela Europa. Budapest är centrum för kultur, historia och politik och staden sjuder av sevärdheter och aktiviteter. Ursprungligen var staden en keltisk koloni fram till att ungrarna kom och bosatte sig i regionen. Budapest hade stora kulturinfluenser under renässansen, och detta är fortfarande reflekterat idag i delar av staden och kulturen. Ofta kallad en av de vackraste städerna i...

City Guide

Budapest

Budapest är huvudstad och den största staden i Ungern och en av de största i hela Europa. Budapest är centrum för kultur, historia och politik och staden sjuder av sevärdheter och aktiviteter. Ursprungligen var staden en keltisk koloni fram till att ungrarna kom och bosatte sig i regionen. Budapest hade stora kulturinfluenser under renässansen, och detta är fortfarande reflekterat idag i delar av staden och kulturen. Ofta kallad en av de vackraste städerna i...

Debrecen

En resa till Debrecen, den näst största staden i Ungern, erbjuder dig en mängd med fantastiska fördelar. Debrecen har alltid varit en av landets mest tätbefolkade städer och detta har gjort staden till en bastion av kulturell utveckling och aktivitet vilket du tydligt kommer att märka under ditt nästa besök. Det är en förmögen stad som är ganska konservativ och sedan Kalvinismens första dagar så har staden varit mycket inflytelserik då det gäller religionsutveckling. Med...

Gyor

Gyor ligger halvvägs mellan Wien och Budapest och är en central stad i Ungern som är värt mer än en övernattning under ditt resande. Staden ligger precis vid Donau floden och området har sannerligen varit en smältdegel för olika typer av samhällen och kulturer under århundradena, vilket är speglat i den lokala atmosfären än idag. Området koloniserades ursprungligen av Kelterna och har fått uppleva både österrikiska och turkiska influenser, tillsammans med många andra, och detta...

Heviz

Under de senaste 200 åren så har folk rest till denna stad på grund av dess medicinska förmåner. Med gott om spa och bastuanläggningar, såväl som behandlingsbad tillgängliga så utnyttjar många besökare den läkande förmågan som finns hos de lokala naturliga källorna. Tack vare den medicinska turismen har staden kunnat uppgradera och noggrant ta hand om sina lokala parker, på samma gång som den tillhandahåller kulturella upplevelser i världsklass. Chansen är stor att du...

Sopron

Sopron, som ligger i Ungern på gränsen till Österrike, är en stad som en gång var i ett område som styrdes av det romerska riket.  Det finns många hyllningar till släkt- civilisationer inom städer gränser, med den mest anmärkningsvärda är vakttornet från 1100-talet som är en kvarleva från när Sopron var en fri kunglig stad. På grund av sitt läge till kommunistiska gränser i det förflutna, har ekonomin i Sopron inte blomstrade lika mycket som...