Resor till Vitryssland

Vitryssland har en av de största utvecklade städerna i hela Europa. Över 70% av landets befolkning bor inom gränserna för en stad och fyra av fem personer du möter i Vitryssland är inbyggt i området.

Men trots att en öppen landsbygd att utforska, är det här landet rankas näst sist när det gäller möjligheter till turism. Nu är det dags att ändra på det och här är några av de saker som du kan förvänta dig under din vistelse.

Den sista sovjetiska republiken?

Det finns en hel del negativ energi som kommer upp när man börjar diskutera ett besök i Vitryssland. Glöm allt du kanske har hört. Museer som presenterar denna nation roll i Stora fosterländska kriget, som är andra världskriget erbjuda besökare ett annat perspektiv. För dem som älskar konst, det finns flera museer tillägnade sådana som Chagall. Många museer är till och med öppna för naturen, så att du kan fritt utforska dem på en solig dag.

Unika slott som du inte vill missa

Nyasvizh och Mir båda erbjuder slott att utforska som är varje del av ett större komplex som låter dig få en känsla av vad historien har lärt människorna i denna vackra nation. Med influenser som är mycket gotiska i vissa avseenden, men fortfarande ganska ryska i design och atmosfär, kommer du att finna att dessa hembygdsgårdar är mer än bara landmärken. De är konstverk i sin egen rätt.

Du kommer att älska nationalparkerna

En av de äldsta naturreservat i hela Europa kan hittas på Belavezhskaya Pushcha nationalparken. Med 50 + olika arter av däggdjur, inklusive Europeiska Bison, kallar denna park sitt hem, hittar du också områden som täcks av sjöar och vattendrag. Fiske och andra vattensporter är allmänt tillgängliga, liksom vandring, cykling eller fågelskådning.

Huvudstad:

City Guide