Skandinavien är en historisk region i Europa som omfattar flera nordgermanska kulturmiljöer. Begreppet omfattar kungarikena Norge, Sverige och Danmark. Grönland, Finland. Jan Mayen och Svalbard, och Färöarna räknas ibland till denna region, men traditionellt omfattar den endast halvön.

Tack vare golfströmmen har Skandinavien ett relativt milt klimat, trots att halvön sträcker sig långt bortom polcirkeln. Du kan se rikligt med moräner, sjöar och glaciärer som är redo att upptäckas av den nyfikne utforskaren. Du har också chans att utforska de lokala kulturerna medan njuter av regionala festivaler och evenemang.

En av de bästa tiderna att besöka Skandinavien är runt julhelgen. Många av de norra samhällena i Skandinavien arrangerar julmarknader, ren-evenemang och festivaler för att fira högtiderna. Samtidigt finns det chanser att uppleva norrsken och andra av naturens underverk. Längs sydkusten är klimatet mer tempererat och det finns flera tänkbara semesteralternativ.

Skandinavien är också ett land där skaldjur och bröd utgör en populär del av kosten. Olika sorters smörgåsar är också vanligt. Förvänta dig makrill till frukost. Sedan kan du åka skidor om du vill, eller segla. Om du kommer under sommaren går solen kanske aldrig ner, men om du kommer vintertid är det inte säkert att du ser solen mycket alls. Hur du än gör finns det ett äventyr som väntar på dig här.

Populære destinationer i Skandinavien