Sverige är det mest folkrika av de nordiska länderna och utan tvekan har bidragit mer till den globala medvetandet än något annat skandinaviskt land.

Tänk på Sverige och du tänker på ABBA, IKEA, Volvo, H & M, köttbullar och vikingar, inte bara midnattssol och vintersporter. En semester till Sverige kommer att ge dig många saker, bland annat fantastiska landskapet, den blåaste av blå vatten, fantastisk mat fantastiska hotell och en hälsosam livsstil som framgår från första stund du anländer.

Kanske kronan i Sverige är dess huvudstad, Stockholm, som förmodligen är den vackraste staden i Skandinavien. Stockholm är byggt på en skärgård av 14 öar i Östersjön sammankopplade via ett nätverk av broar och vattendrag.

Stockholm är en härlig blandning av traditionell och modern och stadens centrum kan lätt utforska till fots. Michelin restauranger, skära hus kant mode och livliga klubbar och barer som öppnar nästan 24 timmar om dygnet ge denna stad en kosmopolitisk luft som bara kan matchas av platser som London och Paris.

Låt dig inspireras, läs våra reseguider med allt från sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag till intressant och nyttig information om populära resmål.

Huvudstad:

City Guide