Denna region, som ibland kallas Medelhavseuropa, är en av de mest inflytelserika i modern historia. Portugal räknas ofta till regionen, trots dess gränser mot Atlanten — ett land med behagligt klimat och tallskogar, små slätter, torra kullar och olivlundar.

Från antikens Grekland till det romerska riket, från den bibliska eran till idag, det finns det många historiska vägar att upptäcka när man besöker denna region. Efter det romerska rikets fall överlevde Östrom, som kom att bli det bysantinska riket, vilket gav en viss nivå av politisk stabilitet under hela medeltiden.

Det som gör ett besök i denna region så spännande är de många alternativen som är tillgängliga för att utforska den lokala kulturen. Även små samhällen erbjuder historiska museer och konstgallerier som visar på områdets historia. Man kan ägna några timmar på morgonen åt att se fascinerande utställningar och sedan planera en eftermiddag med återkoppling i solen, eller utforskande av en lokal stig.

Södra Europa erbjuder också unika möjligheter vid Medelhavet. Chartra en båt för att utforska, koppla av på en segelbåt och låt dig själv bli fascinerad av de historier som varje samhälle glatt erbjuder.

Vissa kanske föredrar att utforska södra Europa tack vare dess enastående ruiner och historiska platser. Andra kan föredra att njuta av de semesterorter som finns längs med hela Medelhavets kust. Man kan besöka någon av de många öarna, Spaniens och Frankrikes kust, eller koppla av i de rullande bergen i Toscana i Italien.