Resotips

Cypern valuta, Euro

Pengar i Cypern (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

Resor till Cypern

Cypern har varit ett stabilt semestermål plan i nästan 2000 år. En del av anledningen till att det är en så populär destination går utöver den nästan garanterat solsken och extravaganta stränder som erbjuds.

Besökare på Cypern kommer också att ha en nivå av gästfrihet som går utöver vad de flesta destinationer erbjuda. Du hittar vänlighet på denna ö som aldrig förr. Du hittar också att det finns mycket mer att Cypern än du kanske tror.

Nattliv för alla smaker

Cypern låter dig se slott, kristallklart vatten, och otroligt landskap under dagen. Det ger också många möjligheter att njuta av vad natten har att erbjuda också. Pubar, barer, nattklubbar, eller till och med fina restauranger möjligheter alla ge besökarna något som uppfyller deras behov på ett effektivt sätt. Lägg i gästfrihet och du är garanterad att få en bra tid.

Historia att uppleva

Historien om Cypern går tillbaka utanför det romerska riket. Det är ens nämns i kristen litteratur 8 separata gånger. Nästan överallt man ser det finns ruiner att se, museer att utforska, och andra platser av etnografiskt intresse som låter dig se artefakter som går tillbaka till de tidigaste tider av vad vi skulle anser vara moderna mänskligheten.

Ta med dina klubbor

Det finns 4 championship kaliber golfbanor på Cypern att njuta av. Med tanke på dess lättillgänglighet, kan du flyga rätt in och ta på 18 hål första dagen om du vill. Du kan också ta med dina vandringsverktyg för att utforska 10 Unescos världsarv om du föredrar.

Cypern erbjuder besökarna en frestande semestermöjlighet året runt. Om du är redo att låta världen passera dig under några timmar, några dagar, eller ännu längre, då denna ö kan vara den bästa platsen för att låta det hända. Promenader, vinresor, och massor av stranden tid kombineras med dina favoritaktiviteter för att skapa en mycket speciell upplevelse.

Läs våra Cypern reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Cypern:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.

Larnaca

Resor till Larnaca Beläget på södra kusten av Cypern, är visioner om Larnaca fyllda med smaragdgrönt vatten, palmer och vita sandstränder. Det är en stad som har djupa rötter i historien, bara namnet på samhället tros vara baserad på de mer än 3000 sarkofager som hittats i området. Den ursprungliga bosättningen här tros spåras till 1200-talet f.Kr och erbjuder berättelser från fenicierna, assyrier och andra kulturer genom historien. Det finns ett antal landmärken i denna stad En...