Resotips

Malta valuta, Euro

Pengar i Malta (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

Resor till Malta

Varför är Malta ett perfekt semesterresemål? Vissa påstår att det är Maltas världsberömda generositet. Andra pekar på den lokala gästfriheten eller den nationellt övergripande vänligheten. Folket här är redo och villiga att ge dig en hjälpande hand. Sanningen är att alla detta stämmer. Eftersom Malta också är en relativt liten nation, kommer du också att kunna uppleva allt som erbjuds dig utan att förlora tid på grund av omfattande resor mellan platserna.

# 1. Upplev historia

Malta har många historiska platser på sin lilla ö. Du hittar många tempel från förhistoriska tider som väntar på att bli utforskade. Klipporna är fyllda med flertalet fossiler som inspirerar äventyraren i dig. Dolda vikar och bukter erbjuder utmärka uteserveringar. Om du älskar dykning hittar du några av de bästa platser världen har att erbjuda här.

# 2. Söndagsmarknaderna

Du hittar inte en mer uppfriskande upplevelse på Malta än den aktivitet som du finner på söndagsmarknaderna. Du kan hitta färska skaldjur som bokstavligen fångades av fiskarens båt alldeles nyss. Lokala varor visar kvaliteten på de hantverk varje by har att erbjuda.

# 3. Bröstvärn och fort

Religion är en väldigt stor del av den här nationens liv, men det har också funnits en önskan att skydda den maltesiska livsstilen genom århundradena. Att besöka de olika fort och bröstvärn som har byggts under åren för att skydda skärgården är som att resa tillbaka i tiden. Arkitekturen som visas är lika imponerande som de många naturliga bågarna du hittar du längs klipporna som skyddar strandlinjen.

Malta är en vacker nation som erbjuder otroliga utsikter så långt ögat kan se. Från sina laguner och skyddade stränder till sin världsberömda gästfrihet hittar du inte en bättre plats att koppla av och föryngras från den stress som vardagen innebär.

Malta är en fantastisk ö att semestra på som ligger långt ifrån allt vad vardagen kan innebära. Med möjlighet till att dyka bland grottor och vackra stränder lockar Malta till sig många turister. Den blå lagunen är en stor attraktion bland turister med kristallklart hav och vit strand förstår man varför turisterna beger sig dit på en resa till Malta.

Den vackra fästningen Vittoriosa ligger på ön och är även den värt ett besök. Ön gör ingen besviken, dess historia gör ön ännu mer intressant och de vackra naturomgivningarna är oslagbara på en semester. Man kan få förvänta sig att få avnjuta medelhavsmat med fisk och skaldjur på pittoreska restauranger.

Om du är ute efter en livlig semesterort på Malta kan du välja att bo i Bugibba och Qawra som utgör den största semesterorten på ön. Kusten på den här delen av Malta präglas av dramatiska klippor och underbara hällar som du kan sola på och havet erbjuder mycket goda möjligheter för snorkling och dykning. Detta område har ett stort utbud av kvällsnöjen med många restauranger, barer och klubbar. St Julian’s är en annan livlig semesterort som är känd för alla sina uteställen och sin gyllene sandstrand.

Om du föredrar en lugnare resa till Malta kan Mellieha Bay med öns största sandstrand vara ett bra alternativ. Orten är ett speciellt populärt val för familjer och par. Den pulserande semesterorten Sliema ligger nära huvudstaden Valetta, med ett utmärkt urval av eleganta restauranger, kaféer och barer som du kan njuta av under din vistelse på Malta.

Det finns massor med intressanta aktiviteter för att göra resor till Malta händelserika. Golden Bay som ligger på den nord västra delen av ön med sin vacka sandstrand kan vara ett alternativ eller varför inte ta en båttur till Blue Grotto som är känt för sitt blåa vatten och sina dramatiska klippor.

Huvudstaden Valetta som finns med på UNESCOS världsarvslista har fina palats och museer och flera teatrar och gallerier att njuta av på din semester. Maten på Malta präglas till stor del av det italienska köket och du kan också prova de lokala fenkatarestaurangerna som serverar en traditionell kaninrätt.

Läs våra Malta reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Malta:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.