Resotips

Resor till Nordmakedonien

Makedonien är ett av de få ställena i världen där du kan klara dig med nästa varje språk. Trots att makedoniska är det officiella språket talas även engelska, grekiska och italienska normalt av de flesta personer åtminstone på en grundnivå. Detta kommer att göra det möjligt för dig att uppskatta de otaliga prisvärda sevärdheterna. Glöm inte att bagerierna erbjuder lokala ostbakverk på morgonen dessutom.

Det förflutna blandas med det moderna

Du kommer att hitta en vacker vinregion i Makedonien parallellt med moderna semesteranläggningar vid sjöarna och livliga stadskärnor. Växelkursen är också ganska fördelaktig de flesta dagar, vilket gör städer som Skopje till lockande utforskningsmöjligheter. Du kommer att finna historiska broar och byggnader sammankopplade med moderna shoppingcenter så att du kan planera din semester på det sätt som bäst passar vad du föredrar och dina behov.

Utomhusäventyr

Ett gult stålkors sitter på toppen av en vulkan. Breda gröna dalar har små stigar för hästridning. Bergstoppar har speciella ställen för lägereldar. Golfande, cykling, grottforskning och till och med dykning finns alla lätt tillgängliga. Om du älskar att utforska utomhus under din semester så har Makedonien definitivt en upplevelse för dig.

Historia runt varje hörn

Det finns ställen i Makedonien som är mer än 6,000 år gamla. Det finns otaliga monument som har tillägnats de lokala ansträngningarna för att njuta av frihet. Muséer erbjuder utställningar som följer landets historia, klädtraditionerna som fortfarande följs eller är tillägnade berömda personer som föddes i området. Skopje, till exempel, var Moder Teresas födelseort.

Makedonien är ett ställe där du kan spendera tid vid en semesteranläggning, gå och shoppa i ett modernt shoppingcenter och sedan njuta av något rustikt och traditionellt när du går över gatan. Det är vad som gör den här nationen så inbjudande när man planerar en semester och varför den förtjänar ett besök.

Läs våra Nordmakedonien reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Nordmakedonien:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.