Resotips

Portugal valuta, Euro

Pengar i Portugal (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

Resor till Portugal

Semester på Madeira

Dramatisk natur, lummig växtlighet, traditionell charm samt lugn och ro är bara en del av allt som en resa till Madeira erbjuder.

Madeira kanske inte har oändliga sandstränder, men denna unika ö erbjuder en spännande flora och fauna, avkopplande promenader och en fascinerande kustremsa. Atmosfären är mycket avslappnad, golfbanorna riktigt utmanande och vattensportalternativen är oändliga.

Funchal är en livlig stad som sträcker ut sig kring djuphamnen, som ofta besöks av kryssningsfartyg. Gatorna – vissa branta, andra med kullersten – och eleganta villor med vackra planteringar gör sitt för den unika atmosfären.

Canico är ett lugnare alternativ som passar de som uppskattar skönheten på landsbygden. Stadens centrum har många restauranger och butiker och där finns även en vacker barockkyrka.

EU-utmärkelsen Blå Flaggan har tilldelats Barreirinha Complex i Funchals gamla stad. Det finns även en konstruerad sandstrand på sydvästra kusten, vid Calheta, men det finns också många suveräna små klapperstensstränder med kristallklart vatten runt hela Madeira. Om du vill göra en resa som även innefattar en strandsemester räcker det med att åka till grannön Porto Santo. Porto Santo är ett paradis för strandälskare med en 15 kilometer lång, silkeslen sandstrand, som många till och med anser vara terapeutisk. Den ligger bara två timmar från Madeira med båt.

Många vandrare kommer tillbaka hit år efter år. Det finns vandringsleder utmärkta för alla nivåer av vandrare för att njuta av vackra och fascinerande Madeira. Vill man ha mer äventyr finns det suveräna mountainbike-leder, även de med olika nivåer så att de passar hela familjen. Ridning, dykning och segling är andra saker väl värda att prova på för att upptäcka ön på semestern här; och det finns även helikopterflygning samt val- och delfinskådningsutflykter.

Semester i Algarve

Resor till Algarve bjuder på fina sandstränder, spektakulära klippformationer och riktigt god mat. Algarve har lockat semesterfirare i många år och regionen är perfekt för härligt lata dagar med sol, bad och god mat. Med säkra och rena stränder, trevliga semesterorter, många bra golfbanor och en sol som skiner i stort sett hela sommaren är en resa till Algarve ett säkert kort för en minnesvärd semester!

Albufeira är en trevlig och livlig semesterort med många vackra stränder belägna mellan dramatiska klippor. Det är en perfekt destination för lata dagar i solen och passar utmärkt för alla som även söker ett bra utbud av barer och restauranger på kvällstid. Om du är golfintresserad så är Vilamoura en helt perfekt destination med hela 6 vackra golfbanor. Om du är intresserad av tennis, ridning eller olika vattensporter så är Vilamoura med sina härliga sandstrand ett ypperligt alternativ. Både Albufeira , Vilamoura och Vale Do Lobo har ett rikligt utbud av barer och klubbar där du kan dansa och festa hela natten.

Om du letar efter gyllene sandstränder och kristallklart vatten så är Praia Da Rocha ett perfekt alternative. Den 2 kilometer långa stranden har fantastiska klippformationer som du kan njuta av medan du lutar dig tillbaka i din solstol och önskar att semestern aldrig skall ta slut. Utefter Algarvekusten finns det även många lugnare semesterorter som t.ex. Alvor med sina härligt vita hus, små kullerstensgator och små hantverksbutiker. En annan trevlig destination på Algarvekusten är Montegordo som bara ligger 3 kilometer från den spanska gränsen. Härifrån är det lätt att göra utflykter till Spanien och på så vis uppleva två olika länder under din semester. Orten ligger även nära naturreservaten Sapal och Ria Formosa. Om du vill uppleva en mer genuin atmosfär under din resa till Algarve kan marknadsstaden Silves vara värt att kika närmare på.

Algarve är ett perfekt val för en familjesemester. Ta med barnen till den marina temaparken i Guia eller till vattenparken Estombar med sina många vattenrutschbanor. Alla populära stränder erbjuder goda möjligheter för att utöva olika vattensporter.

Läs våra Portugal reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Portugal :

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Lissabon

Resor till Lissabon Lissabon eller på portugisiska, är Lisboa ett fantastiskt attraktiv kosmopolitisk stad och huvudstad i Portugal ligger på den sydvästra kanten av landet på de branta norra stranden av floden Tejo och ungefär 10 miles från Atlanten, trots att staden har ett Medelhavsklimat . Från tidig vår, kaféer och barer spiller ut på gatan eftersom vädret blir bättre för måltider utomhus och drinkar, och under resten av säsongen fram till slutet av året...

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.

Faro

Resor till Faro Faro är det perfekta resmålet för alla de som helt enkelt vill komma bort från allting för en liten stund och njuta av härligt väder. Det finns två saker att göra i Faro som är absolut grundläggande: arbeta på din solbränna och dricka en grym cocktail. Staden är ett känt hotelldestination i Algarve regionen och det är inte alls en speciellt stor stad - endast 50,000 invånare kallar Faro sitt hem. Det...

Funchal

Resor till Funchal Funchal ligger i Portugals Madeira region och är en mycket populär stad för kryssningsfartyg, inte bara för att platsen är lättillgänglig på grund av sitt läge i havet utanför Afrika, det är även en av de vackraste städer du kan välja att besöka. Staden är döpt efter det vilda fänkål som växte på ön när nybyggare först anlände hit, och under 1400-talet växte detta till en plats där äventyr sker. Planerar du...

Lissabon

Resor till Lissabon Lissabon eller på portugisiska, är Lisboa ett fantastiskt attraktiv kosmopolitisk stad och huvudstad i Portugal ligger på den sydvästra kanten av landet på de branta norra stranden av floden Tejo och ungefär 10 miles från Atlanten, trots att staden har ett Medelhavsklimat . Från tidig vår, kaféer och barer spiller ut på gatan eftersom vädret blir bättre för måltider utomhus och drinkar, och under resten av säsongen fram till slutet av året...

Porto

Resor till Porto Norra Portugal glöms ofta bort som ett semestermål som de flesta resenärer åker till sydkusten, Algarve. Semester till norra Portugal är idealiska för dem som vill kombinera en avkopplande semester med oändliga sightseeing möjligheter. Porto eller Porto är den perfekta staden paus läge. Portugals näst största stad efter Lissabon, Porto är en fascinerande stad full av historia och ligger på floden Douro. Besök portvin lämnar i Vila Nova de Gaia i Porto, ta...