Resotips

Slovenien valuta, Euro

Pengar i Slovenien (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

Resor till Slovenien

Slovenien ligger i Centraleuropa röra Alperna och gränsar till Medelhavet. Landskapet i Slovenien erbjuder olika och fantastiska skönhet. Längs gränsen till Österrike, Julian Alps ge spektakulära bergslandskapet. I söder, erbjuder natur grottor som de vid Postojna. Sloveniens huvudstad Ljubljana är av en hanterbar storlek med superb barock och Habsburg arkitektur.

Varför inte resa till Slovenien för en fantastisk öl festivalen? Den populära festivalen kommer att se över 30 bryggerier visa upp sina drycker, med deltagare möjlighet att prova tipples från lik av Carlsberg, Sarajevsko, Pan, Tuborg, Beck’s, Brooklyn Brewery, Leffe, Stella Artois, Fuller’s och Hoegaarden, bland annat. Du kommer att kunna hålla jämna steg med den senaste VM åtgärder från Sydafrika på en stor skärm som kommer att uppföras inom BeerFest plats. Festivalen är en av de största i sitt slag i Mellaneuropa och kommer även att innehålla en mängd levande musik och konst föreställningar, samt aktiviteter för hela familjen.

Slovenien är hem till några vackra landskapet, av vilka vissa ligger nära Ljubljana. Med många trottoaren spiltor, turister och mysiga restauranger, är detta ett måste besöka område av staden. Havet och floder, berg och slätter, skogar och fält, städer och byar låta någon-en att känna sig bekväm och avslappnad.

Läs våra Slovenien reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Slovenien:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.