Resotips

Resor till Guernsey

Guernsey: Ett Mästerverk Bland Kanalöarna

Fans av BBC-serien Doctor Who kommer direkt att känna igen Guernsey på grund av de klarblåa telefonkioskar som står utspridda på Kanalöarnas olika orter och som går att hitta i serien i form av den moderna farkosten TARDIS. Men detta är dock en ort som erbjuder mycket mer än fan fiction då Guernsey har en unik plats i historien. I nuläget tillhör ön Storbritannien och Nordirland som ett självstyrande fögderi men den är en egen nation på nästan alla andra vis. Ön har en traditionell relation till EU unionen och har ingen nationalskuld. Ön har till och med sin egna valuta, men Brittisk valuta godtas trots detta villigt.

Planerar du att resa till Guernsey inom en snar framtid? I så fall finner du här en lista med de allra viktigaste upplevelser och möjligheter som denna vackra ö har bjuda på så att du kan maximera njutningen under ditt besök. Vad har den här ön för dolda skatter att erbjuda dig?

Shell Beach Erbjuder dig Fantastiska Strandsökar Möjligheter

Guernsey består av mer än bara dess huvudö. De små öarna Alderney, Sark, Jethou och Lihou ingår också i det självstyrda fögderiet, och detta inkluderar även den lilla ön Herm. Om du är i Guernsey på semester så måste du ta dig till Herm åtminstone en gång för att få uppleva de långa stränder som sträcker sig längs öns norra kust. Bland dessa stränder så står dock Shell Beach ut som en av världens allra bästa stränder.

Shell Beach har allting du kan tänkas önska av en fantastisk strand. Här finns vidsträckt vit sand att njuta av, havet förvandlas till en vacker turkos färg då det närmar sig land, och här finns även klippiga formationer att utforska när det är lågvatten. Här finner du dessutom flertalet vackra trädgårdar att njuta av när det är högvatten. Stranden är stort nog att ge dig avskildhet och lugn och du kommer förundras över hur många olika sorts snäckor som går att hitta här! Under en lite svalare dag så kan du även njuta av en varm kopp choklad från det lokala kaféet.

Guernseys Historiska Sevärdheter är Imponerande

Guernsey har ett strategiskt havsläge som varit viktigt för många imperier och styrande regeringar ända sedan medeltiden. En av dina första anhalter under din historiska rundtur kring ön bör vara Cornet Slott. Detta slott har gott om utforsknings möjligheter i en familjevänlig atmosfär som är engagerande och rolig. Du kommer höra kanoner avfyras mitt på dagen och slottets befästningar erbjuder en perfekt översikt över området, såsom över St Peters hamn, vilket innebär att du kan ta fantastiska foton här. Innanför slottets marker finns även ett museum med flertalet historiska utställningar och gott om små trädgårdar att utforska.

Det lilla kapellet Les Vauxbelets är ännu en unik glimt in i Guernseys historia och personlighet. Kapellet har en fasad klädd i detaljerad mosaik och ligger något upphöjt. Det lilla kapellets insida reflekterar mosaikens mönster på utsidan och det gör även det lilla altaret där blommor och en gästbok ofta ligger. Glöm inte att utforska utsidan runt denna lilla dolda skatt eftersom du här även kan finna några fantastiska konstnärliga mästerverk som ligger separata från kapellet.

Guernseys historia innehåller även några mörkare kapitel. Under andra världskriget ockuperade Nazisterna denna lilla ö-grupp som är en del av Kanalöarna och de Tyska Ockupations museet behandlar denna period genom utställningar med gott om bevarade minnesföremål. Se till att ta dig tiden att läsa några av de brev som skrevs av de lokala invånarna för att verkligen få en inblick i hur livet på denna ö verkligen var under denna period i historien.

Guernsey Erbjuder Även Gröna Utrymmen!

Ibland vill man bara ta sig bort ifrån allting och njuta av naturen som den är. Många tar sig till stränderna för denna upplevelse men Guernsey erbjuder även en del parkområden. Samarez Park ligger längst upp på listan över dessa områden, där en avslappnande promenad på eftermiddagen under trädkronorna bara är början på vad du kan få uppleva. Hyr en cykel för att njuta av gångstigarna, slappna av vid de Japanska trädgårdarna och se till att ta med dig kameran för att fota blomsterträdgårdarna. På parkens marker ligger även ett terum och gott om platser för barnen att leka.

För en lite mer traditionell trädgårdsupplevelse så erbjuder Candie Garden en lite mer konventionell blick över området. Här finns flertalet monument att beskåda bland de blommande växterna och det finns även ett litet kafé och en souvenirbutik att strosa igenom. Glöm inte att besöka statyn av Victor Hugo, ta in utsikten från hamnkanten och boka tid för att se en av konserterna som hålls under säsong. Om du känner dig energisk så är en tyr upp i Victoriatornet det perfekta sättet att avrunda din tid här, i mitten av St Peters hamn.

Är du Redo att Besöka Guernsey?

När ditt besök drar mot sitt slut så kanske du vill hitta ett sätt att slappna av och låta någon annan göra upptäcktsfärderna för dig. Ön erbjuder flertalet rundturer i en motordriven uppblåsbar båt som tar dig runt områdets fantastiska fyrer, du får även se lite ev det inhemska djurlivet, och till och med utforska några av de grottor som ligger spridda över kusterna längs alla dessa öar! Med guider som erbjuder referenspunkter och alla dina nödvändigheter så kan vem som helst, i vilken ålder som helst, på detta sätt få njuta av en härlig rundtur utomhus.

Innan du ger dig av så bör du inhandla några lokalt producerade choklader från buktiken Ben le Prevost. Här hittar du handgjorda utval till rimliga priser och du kan även få en snabb rundtur över anläggningen för att se hur chokladen tillverkas. Många har sagt att de aldrig tidigare smakat på choklad som varit lika god innan eller efter sitt besök här – och det är just därför som det är väl värt tiden det dig tar att finna denna lilla butik!

Guernseys dolda skatter gör det till en mycket unik plats, men det gör öns fantastiska natur, historia och kultur likaså. Ta med dig ett par bekväma skor, låt din äventyrliga sida ta över och du kommer garanterat att ha det underbart medan du söker upp dessa och andra lokala favoriter på ön. Varför inte påbörja din resa redan idag?

Läs våra Guernsey reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Guernsey:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.