Resotips

Resor till Jersey

Jersey är den största av Kanalöarna och ligger precis utanför Normandies kust, men ön ingår trots detta i den Brittiska staten som en fristående och självstyrande parlamentarisk demokrati. Ön har sin egna regering och denna fria och självständiga inställning kan du se hitta du än ser dig omkring när du njuter av din nästa semester på denna vackra ö. Trots att mer än halva ön består av jordbruksland så finns här ändå gott om chanser att både utforska och slappna av under ditt besök.

Planerar du att resa till Jersey inom den närmsta framtiden? I så fall finner du här några oumbärliga tips som du kan lägga till i dina resplaner för att få en riktigt minnesvärd semester. Låt oss ta en titt!

Ta en Körtur och Njut av Ön

En av de mest unika aspekterna med Jersey är öns öppenhet. Under en körtur runt ön så kommer du att hitta vägboxar som innehåller ett förråd av nödvändigheter, blommor och mat. Ta med dig lite pengar, välj ut några av de färska lantgårdsvarorna och njut av en vacker solig dag medan du utforskar landsbygden. Det finns även gott om små stånd som säljer dessa jordbruksråvaror direkt men att hitta de små boxarna längs vägen är verkligen ett roligt äventyr.

När du är klar med din rundtur kring ön så bör du ta dig till St Brelades Bay Beach. Runt stranden finns det gott om ställen där du kan få njuta av lite shopping eller ta något gott att äta om du så skulle önska. Stranden består av vidsträckt sand som är vacker och ren, runtom ligger trädgårdar som fullkomligt exploderar av färger hela året om. Ta en tur längs strandpromenaden, ät en glass och hitta en avskild plats för att njuta av havsutsikten.

De Tyska Underjordiska Tunnlarna är ett Spännande Äventyr

Utanför Storbritannien är folk inte så medvetna om att Jersey var ockuperat av Tyskland under andra världskriget. Nazisterna kontrollerade ön under fem år och trots att de underjordiska tunnlarna idag räknas som ett museum så är denna vandring sannerligen inte lik den du är van att ta genom en modern museibyggnad. Dessa tunnlar är inbyggda i berget i St Peters Dal och här berättas historien om ockupationen och hur ön hanterade denna upplevelse. Här finns även en rofylld trädgård för reflektion, anläggningar med alla sorters bekvämligheter och pyssel verkstäder för de allra minsta.

Under dina efterforskningar in i Jerseys historia så ytterligare ett annat intressant landmärke Mount Orgueils Slott. Detta slott ligger placerat för att skydda ön från franska invasioner och ett besök här innebär en tidsresa tillbaks till medeltiden. På slottets marker finns ett stort nätverk av torn, trappor och dolda rum att utforska. Här finns även en butik och ett kafé.

Jersey Har Flera Fantastiska Museer

Denna ös historia sträcker sig tillbaks över 1000 år av den kända historian vilket innebär att det här finns flertalet museum som är spännande att utforska med många olika nischer. Ett av de allra bästa museerna är Pallot Steam, Motor, and General Museum. Detta museum tar en titt in i öns transporthistoria och innehåller diverse minnesföremål. Här hittar du ångmotorer, traktorer, cyklar och leksaker som reflekterar detta nischade perspektiv! Planera att spendera åtminstone några timmar med att utforska allting i denna samling.

Om du älskar att utforska nischade museum så kommer du även att underhållas av Mansell Collection. Mansell var en Formel-1 förare så här hittar du flertalet troféer som han gavs under sin karriär. Mansell ger själv rösten till museets ljudfils rundtur och du kommer att komma nära 4 av hans Formell-1 racerbilar under ditt besök. Även om du inte följer Formell-1 racing så kommer du att underhållas av det djup som detta lilla museum erbjuder sina besökare.

Är du Redo att Lära dig Mer om Jerseys Historia?

En av de bäst bevarade neologiska gravplatserna i hela Europa kan hittas på Jersey. La Hougue Bie verkade även som en underjordisk bunker för Tyskarna och du är inbjuden att utforska de kringliggande markerna på egen hand. Ta en kopp te, besök kapellet om du skulle önska, och ta en titt på den kortfilm som har satts ihop om denna plats. Det finns även ett utställningsrum att besöka, samt en gravkammare som nyligen renoverats för att tillåta enklare tillgång till platsen.

För ännu en inblick i historien så bör du besöka Artilleribatteriet Lothringen som var ett krigsbatteri under andra världskriget och erbjuder dig en mycket intressant paus på din eftermiddags promenad. Detta gamla batteri må vara övergivet med du kan trots detta verkligen få en glimt i hur livet verkligen var för de som kontrollerade dessa vapen med ett ständigt hot om invasion. Det är enkelt att förstå varför Nazisterna ville ha kontroll över denna ö när man ser planritningen på detta artilleribatteri och det finns gott om fantastiska utsikter att se medan du utforskar platsen. Planera ett besök under helgen om du vill kunna ta dig in i bunkrarna.

Är du Hungrig? Då Rekommenderar vi det Här!

Om du är ute efter en god måltid mitt på dagen så rekommenderar vi dig varmt att göra ett besök på So Bar för att få dig en smak av det lokala köket. Här hittar du en god lunch meny som serveras snabbt och maten är av utmärkt kvalitet. Detta är ett bra ställe att ta sig en hamburgare på om man så skulle vilja, men här finns även Asien-inspirerande rätter att njuta av. Se till att beställa några extra räkchips till ditt ris!

Om du föredrar en pub atmosfär så är The Royal Oak ett härligt ställe att besöka. Här finns det ofta live musik och stämningen är helt underbar! Om du har lyckats att undvika att dricka alldeles för mycket så finns det en friforms glasstudio en bit längre ned på samma gata där du kan skapa ditt egna konstverk – som du sedan kan ta med hem för att minnas hur härligt du hade det under din tid i Jersey.

Vare sig du är ute efter att ligga på stranden under en varm solig dag, att utforska ön i din egna takt, eller vill lära dig mer om denna ös historia så erbjuder Jersey alla sina besökare chansen att njuta på sitt egna unika vis. Planera din resa idag med dessa oumbärliga tips och du kommer garanterat att få dig en härlig semester!

Läs våra Jersey reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Jersey:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.