Resotips

Liechtenstein valuta, franc

Pengar i Liechtenstein (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Franc (CHF). 1 Franc = 100 centimes. Mynt i cirkulation: 5, 10 and 20 Rappen ​ 0,5, 1, 2 and 5 Franc Sedlar i cirkulation: 10, 20, 50, 100, 200 and 1,000 Franc Swiss National Bank

Resor till Liechtenstein

Liechtenstein erbjuder en av Europas mest fascinerande distinationsmöjligheter. Givetvis är det ett roligt ställe att besöka bara för att det är ett av världens minsta länder.

Det finns även en viss sagoaspekt med idén av ett land som är ett av de rikaste per kapita i världen. Om Alperna kallar dig, är Liechtenstein, med en avslappnad atmosfär,mycket goda kulinariska möjligheter och naturen till synes överallt man rör sig, platsen man ska vara på.

Höga slott skiner ljust

Liechtenstein är bara några dussin kilometer långt och kanske ett dussin kilometer brett, men ändå finns där ett antal mycket bra möjligheter att se något fantastiskt. Ett flertal slott byggdes djupt inne i Alperna och ger besökarna en fantastiskt utsikt över dalen de skyddar nedanför. Det finns många vandringsleder och man kan ha det trevligt även om föredraget slott inte är öppet för offentligheten.

Muséer och banker dominerar

Tack vare lokala lagar har Liechtenstein många banker med kontor inom gränserna. Trots att hitta en bank runt varje hörn kan bli tröttsamt, är att hitta muséer runt varje hörn faktiskt ganska spännande. Med en betoning som kartlägger arvet från detta lilla furstendöme, nutida konstutställningar och historierna om familjerna som hjälpte landet att växa finns det alltid något nytt att lära känna i Liechtenstein.

Ät en sen frukost

Här kommer en hemlighet för hur man uppskattar Liechtenstein: låt morgonen börja att bli eftermiddag innan du börjar röra på dig. En sen frukost på en terass som blickar ut mot Alperna är en av de bästa upplevelserna som det här furstendömet erbjuder. Därifrån kan du njuta av allt annat eller besluta dig för att ta en busstur till Schweiz för att fortsätta med ditt äventyr.

Liechtenstein kommer kanske inte alltid att vara en toppresedestination, men det borde vara det. Du kommer att finna att detta furstendöme i inlandet är mycket större än det först verkar, med dramatiska landskap, rena och vänliga städer, liksom en aning historia här och där.

Läs våra Liechtenstein reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Liechtenstein:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.