Resotips

Luxemburg valuta, Euro

Pengar i Luxemburg (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

Resor till Luxemburg

Luxemburg må ha haft en storming existens i det förflutna tack vare dess läge nära Tyskland, Frankrike och Belgien, men det har gjort nutiden ganska flexibel för att möta dina behov vid ett besök.

Du kommer att upptäcka livfulla kulinariska möjligheter, steniga spiror som uppmanar till en dags vandring och historiska befästningsverk vilka talar om nationens historia – alla väntar på ditt besök till detta vackra land.

Luxemburg är cyklingens sagoland

Med hundratals kilometer av speciella cykelvägar, inklusive många inom Luxembourg City, kan du ge dig ut på en cykeltur för att se det väsentliga av denna nation snabbt och säkert. Om du behöver ta dig en längre sträcka? Hoppa på ett tåg med cykeln eftersom de låter dig ta med den gratis. Cykling är en livsstil i Luxembourg och du är mer än inbjuden till att delta hur som helst under din vistelse.

Mästerverk från 900-talet

Genom att ta Wenzel Walk genom Luxembourg City kommer du att kunna se några av de gamla kullerstensgatorna, urgamla fort och livliga torg som definierar denna nations hjärta. Åk utanför stadskärnan för att se ytterligare medeltida mästerverk som slottet Vianden och sagovyer som breder ut sig framför dina ögon. Det finns befästningsverk och spiror, både naturliga och människotillverkade, vilka kan ses runt nästan varje hörn.

Din favoritaktivitet är att vänta

Ett besök på Mondorf-les-Bains gör det möjligt för dig att besöka landets enda kasino. Du kan även välja att besöka vingårdana längs Moselle eller dra nytta av de avslappnande möjligheterna som erbjuds hos de lokala varma källorna. Du slappnar av så länge du vill när du besöker Luxembourg, från en lång dag på spa till en lång dag med vinprovning. Vem vill väl inte ha en lång massage efter en lång dag när man sett alla nationens sevärdheter?

Europas historia är stolt förevisat genom Luxembourg på ett antal olika sätt. Vare sig det är utomhusäventyr, kulturella möjligheter eller möjligheten att slappna av med en alginpackning, så kommer du att finna att det perfekta nöjet väntar på dig.

Läs våra Luxemburg reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Luxemburg:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.