Resotips

Österrike valuta, Euro

Pengar i Österrike (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

Resor till Österrike

Skälen att besöka Österrike verkar ganska uppenbart vid första. Du har en del fantastisk arkitektur att njuta av. Du har de ständigt närvarande Alperna. De omfattande gröna ängarna knyter an till dig direkt. Vissa kanske även planerar en semester bara för att njuta av några världsberömda Apfelstrudel. Om du går bortom ytan av vad Österrike har att erbjuda, men hittar du en fantastisk upplevelse att alltför många besökare ignorera för den klassiska upplevelsen.

Utomhus äventyr väntar på dig just nu i Österrike och det spelar ingen roll säsongen. Skidåkning är tillgänglig för alla utbildningsnivåer. Backarna som gör för perfekt skidåkning på vintern är det perfekta stället att ta en vandring under sommaren. Fält av blommor och stora sträckor av skog väntar dem som är villiga att bandet på några kängor och utforska.

Teater, musik och opera är kärnan i österrikiska kulturen och så gott som varje stad har en grupp som sätter på säsongs visar. Vissa grupper turnera även hela nationen, vilket ger dig chansen att uppleva sin briljans mer än en gång. Många av grupperna är världsberömda och inställningarna är ofta ganska intim.

Några av marknaderna i Österrike har kontinuerligt i över två decennier och detta ger dig chansen att promenera runt och hitta något fantastiskt. Det finns alltid något för alla, så välj en stad i Österrike, planera din tid borta, och du kommer snart att kunna lägga till din personliga lista över favorit saker.

Semester i Österrike

Det finns få platser på jorden som erbjuder en sådan fantastisk kombination av sjö och berg landskap som är så lätt tillgängliga. Vare skidåkning eller sommar vandring, är ett Österrike semester verkligen en utomhus sagoland med massor av billiga hotell som erbjuds.

Österrikes underbara huvudstad Wien ligger på båda sidor om Donau, dess graciösa gator är fulla av underbara art-nouveau byggnader, konsert hallar, operahus, och caféer. Det är hemmet för den fantastiska Spanska ridskolan med sitt berömda Lipizzaner hingstar.

Innsbruck är huvudstad i Tyrolens region och den största staden i västra Österrike, omgiven av kedjor av snötäckta berg, slingrande alpdalarna, rusar berg torrents och spektakulära glaciärer det är oöverträffad i sitt val av sportlovet vintern.

Salzburg hemma hos Mozart är en fantastisk barock stad som domineras av dess enorma slott och är omgivet av fantastisk skidåkning värde som betjänas av effektivt snö-pendelbuss och är en av Europas “måste-se” arenor.

Österrikiska Alperna skidsemester

Med ett stort utbud av skidorter och goda förhållanden skidor, finns det något för alla i de österrikiska alperna. Vare sig du letar efter en bra lutning eller lite after ski, är du garanterad att hitta en skidsemester som passar dig. Österrike har ett låg höjd, bra säsong snöfall och soliga förhållanden – vad mer kan man begära på din skidsemester?

Fly till chokladask byarna Tirol, eller Tyrolen som det allmänt kallas, där du hittar perfekt skidsemester och snowboard villkor semester med massor av snö parker, hög höjd skidorter och slingrande kälkbackar. Eller om du vill koppla av på din skidsemester i Österrike, besöka en lokal spa eller någon av de många barer där du kan luta dig tillbaka och se världen gå förbi.

Varför inte besöka den livliga staden Kitzbuhel på din skidsemester, i en av de mest kända skidorterna i Österrike. Med ett stort utbud av skidor och snowboard platser som är idealiska för alla kunskapsnivåer från nybörjare klasser till mer avancerade klasser, Kitzbuhel är perfekt för familjesemester skidor. Med ett stort utbud av restauranger och after ski aktiviteter, vänder Kitzbuhel för alla.

Eller bege dig till den pittoreska medeltida Lakeside staden Zell am See, perfekt för afterski aktiviteter med ett brett utbud av anläggningar och för skidåkare av alla förmågor med olika pister att välja mellan. Andra bra skidorter att försöka inkludera, Soll, som är beläget i centrum av Ski Welt som erbjuder fantastiska budget prisvärt boende och över 250km pister eller ens gå till St Anton i Wildschönau för det perfekta läget för nybörjare skidåkare.

Kaprun utgör en del av Europa Sport Region, med 130km pister. Kaprun i Österrike är en året runt-semesterort, med massor av sommaren sysselsättningar (golf, klättring, vattensporter) och är en traditionell österrikisk by, med ett hyfsat utbud av restauranger, billig logi och nattliv.

Läs våra Österrike reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Österrike:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Wien

Resor till Wien Wien, som är mer känd som Vienna, är Österrikes huvudstad och en av de största städerna i EU. Det var också den största tysktalande staden i världen innan första världskriget och är fortfarande den andra efter Berlin i detta avseende. Den är ofta rankad som en av världens mest beboeliga städer och nämns ofta som en av de bästa platserna i världen för att uppleva den bästa livskvaliten. Det gör det också...

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.

Graz

Resor till Graz Om du är på besök i Österrike så måste du helt enkelt besöka Graz åtminstone en gång under resan. Det är landets näst största stad, precis efter Wien, och den har kanske en av de bästa stadskärnorna i hela Europa. Det är en kulturell huvudstad, en stad av kulinariska njutningar och den finns dessutom på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger vid Mur floden och blev berömd under 1100-talet under Babenbergs härskande och har...

Innsbruck

Resor till Innsbruck Innsbruck är ett perfekt resmål för en semester i Österrike året runt. Alperna och fjällen Tuxer bli skidåkning mecka under vintermånaderna och även på sommaren kan man åka skidor på den närliggande Stubai Glacier, som står bara en liten bit söder om centrala Innsbruck. Österrikes femte största stad har dubbelt värd det prestigefyllda vinter-OS år 1964 och igen 1976, och på senare tid var platsen för några av spelen i EM 2008...

Klagenfurt

Resor till Klagenfurt Trots att Klagenfurt har mindre än 90,000 invånare så är det en av de allra största städerna i Österrike. Staden ligger i den södra delen av landet, precis längs gränsen, bredvid Wörthersee sjön samt Glan älven. Detta ger besökare ett antal unika naturupplevelser att utforska, vare sig det innebär en tripp ut på sjön eller en promenad i solnedgången. Det ligger även ett antal berg runt Klagenfurt och här finns även några...

Salzburg

Resor till Salzburg Salzburg är beläget väster om Österrike och är landets fjärde största stad och känd för sin arkitektur. Staden är Mozarts födelseplats och det var här som filmen Sound of Music spelades in med Julie Andrews. För den ultimata avkopplingsupplevelsen, åk till Bad Reichenahll, där du garanteras förstklassig avslappning. Området är också perfekt för cyklister och vandrare då det finns ett antal markerade leder att följa. Untersberg är den närmaste bergstoppen och kan nås...

Wien

Resor till Wien Wien, som är mer känd som Vienna, är Österrikes huvudstad och en av de största städerna i EU. Det var också den största tysktalande staden i världen innan första världskriget och är fortfarande den andra efter Berlin i detta avseende. Den är ofta rankad som en av världens mest beboeliga städer och nämns ofta som en av de bästa platserna i världen för att uppleva den bästa livskvaliten. Det gör det också...

Wörgl

Resor till Wörgl Wörgl har länge ansetts vara en viktig järnvägspunkt. Staden ansluter München till Innsbruck, och erbjuder även en väg till Salzburg. Idag ligger staden också vid en vägkorsning som ansluter de olika samhällena. Under depressionen var samhället hem för ett experiment där man försökte använda interimsbevis som pengar. Detta skapade arbetstillfällen och hjälpte samhället färdigställa projekt, samtidigt som man reglerade inflationen och deflationen. Idag finns flera landmärken utplacerade i samhället för att uppmärksamma...