Resotips

Schweiz valuta, Franc

Pengar i Schweiz (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Franc (CHF). 1 Franc = 100 centimes. Mynt i cirkulation: 5, 10 and 20 Rappen 0,5, 1, 2 and 5 Franc Sedlar i cirkulation: 10, 20, 50, 100, 200 and 1,000 Franc notes. Swiss National Bank

Resor till Schweiz

Resa på semester till Schweiz är som att besöka tre länder i ett, med Tyskland, Italien och Frankrike alla ha inflytande över detta mångfacetterade land. Ren, organiserad och effektiv är bara en del av bilden Schweiz har mycket att erbjuda oavsett om du reser på sommaren eller vintern. De schweiziska Alperna är helt magnifik med utsikt som kommer direkt från en chokladask.

På sommaren gröna ängar lever med alpina blommor och betande kor till ljudet av klockorna runt halsen. På vintern är i ett sagoland av vit, trähus med branta tak krypa bland några av världens bästa skidorter, trots allt det var i Schweiz där skidåkning först gjordes på skoj.

Schweiziska städer är också flera mångfasetterad, vid första anblicken Zürich är en stad med Bankers men besöka den och du hittar en Supertrendiga plats fylld av klubbar, pubar, chica butiker och hem för Europas största årliga gata karnevalen.

Genève ligger på stranden av den glittrande sjön är hem till FN, WHO och Internationella Röda Korset och är ett fantastiskt resmål i sig. Både Zürich och Genève gör underbara semester grunder oavsett om sommarsemester eller vinter skidsemester.

Skidsemesterr i de schweiziska Alperna

De schweiziska alperna är skidåkning semestermål för den som söker året runt snö och hisnande landskap. Det anses vara en av världens ledande skidorter och är idealisk för dig som söker efter lite glamour och höga berg intervall. Europas högsta backarna är i Schweiz, och nådde en massiv 3.900 m på Klein Matterhorn. De schweiziska alperna erbjuder fantastiska faciliteter för familjesemester skid-och för dig som vill ha lite kul.

Skidåkning i de schweiziska alperna verkligen tillgodose alla och för skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer av förmåga. Om du är ute efter en väl ansluten skidanläggning som erbjuder massor av trendiga affärer och fantastiska utsikt, ska du gå till St. Moritz. Denna skidort erbjuder fantastiska faciliteter för alla nivåer av förmåga och för snowboaders. Var annars skulle du vilja slå i backen och ta in det vackra alplandskapet på din skidåkning?

Du kanske vill ta din skidåkning i Interlaken som ligger mot bakgrund av det stora Jungfrau bergskedjan. Det ger stort värde för pengarna och har ett antal blå och röda pister, perfekt för mellanliggande och nybörjare skidåkare eller för snowboardåkare söker lite varierad körs på deras snowboard semester.

Lausanne sitter vid den nordligaste punkten på Genèvesjön och erbjuder gott after ski anläggningar och butiker att medan din tid iväg på skidor semester. Om du är ute efter mer av en traditionell erfarenhet, ska du gå till Lucerne eller Lugano. Dessa skidorter är som föredras av lokalbefolkningen, som ståtar med vackra slalombackar och är bra för längdskidåkning också.

Läs våra Schweiz reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Schweiz:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.

Basel

Resor till Basel Basel är en av de mest unika städerna i världen eftersom den ligger på gränsen till tre olika länder. På ena sidan har du lite franska influenser, på den andra en del tyska influenser, och mitt i stadens hjärta finns den schweiziska kulturen att se. Basel är också unik eftersom den faktiskt har förorter i tre länder. Belägen på Rhen och värd till det äldsta schweiziska universitet som fortfarande är aktivt, att...

Geneve

Resor till Geneve Geneve är nog den mest kända staden i Schweiz. Det är här Genevekonventionen hålls, vilken består av ett antal stadgar och protokoll som definierar soldaters rätt i krigstider och erbjuder skydd för de som är skadade, samt tillhandahåller extra försvar för de civila invånare som finns kring en krigszon. Den första stadgan skapades 1864, men när folk refererar till genevekonventionen så är det 1949 års uppdatering av dessa stadgar och protokoll man...

Zurich

Resor till Zurich När folk tänker på Schweiz, är den första tanken för många Zürich. Denna underbara stad är den största staden i landet. Staden ligger på stranden av sjön som bär samma namn, och det är också en av världens främsta finanscentra. Zürich har aldrig varit rädd för att gömma sig från kontroverser, eftersom det hade en neutral ställning i de flesta krigen i regionen, och om man går tillbaka till medeltiden det var...