Västeuropa har varit i fokus för många sociala, andliga och politiska händelser under de senaste 2000 åren. Regionen har formats av det romerska riket, kristendomens framväxt och flera krig som har inkluderat stora delar av den europeiska kontinenten. Västeuropa har vuxit sig starkare av alla händelser, och denna motståndskraft gör det till det perfekta resmålet.

Denna region är också en av de rikaste i världen. Du kan hitta det största ekonomiska överskottet i något land, den högsta BNP per capita och den högsta totala BNP i världen inom Västeuropa. Det betyder att du har tillgång till bekvämligheter i världsklass samtidigt som du har möjlighet att utforska en rik historia och kultur. Från museerna till väggmålningarna — i denna region finns några av de bästa konstverken.

Västeuropas klimat är till stora delar subtropiskt eller maritimt, men bergstopparna tenderar att vara mycket svalare. Denna variation på klimat erbjuder besökare en möjlighet att uppleva ett brett utbud av aktiviteter under sin vistelse. Man kan tillbringa morgonen i skidbacken och sedan gå ner från berget och tillbringa eftermiddagen på stranden.

Du kan hitta många historier längs vägen på en resa genom Västeuropa. Det finns slott, katedraler och klippor som var och en erbjuder ett unikt perspektiv på historien. Utsikten är vacker, stigarna är många och valen är nästan obegränsade.