Resor till Galway

Galway ligger på Irlands västra kust och är en stad stor nog att erbjuda mängder av äventyr och möjligheter, men som ändå är tillräckligt liten nog att ge samhället en sammansvetsad och intim atmosfär. Staden byggdes ursprungligen år 1124 och vissa människor är kanske inte särskilt roade av tanken på ett besök hit, på grund av det rykte som omger staden och påstår att den är mer trogen den engelska kronan än det irländska folket. Staden är trots detta ett nav för irländsk kultur och ortens färgstarka personlighet gör den till en mycket spännande plats att besöka.

Pub Kulturen i Galway Slår Det Mesta

Om vi skall vara helt uppriktiga så slår ju pubkulturen i Irland det allra mesta som går att uppleva i form av live evenemang över hela världen. Livemusik är en mycket viktig del av den irländska kulturen och speciellt i Galway. Många populära band fick sin start här tack vare denna kultur och just därför är musikkulturen otroligt varierad, men ändå extremt färgstark, i denna stad.

Denna unikhet förstärks ytterligare genom att den traditionella musiken innehar en framstående plats under hela året. Allt kulminerar i Early Music Festival där medeltida musik betonas över hela staden. Detta gäller inte bara musiken: även medeltida kostymer och dans kan upplevas överallt under denna festival, såväl som traditionella maträtter.

Collegiate Church of St. Nicholas är den Äldsta i Bruk

Det finns glimtar av det medeltida samhället överallt i Galway. The Allied Irish Banks, till exempel, huserar i delar av Lynch Castle på Shop Street. Detta townhouse ger dig dock enbart en liten glimt in i hur staden såg ut under 1300-talet och det kanske inte är den allra bästa inblick du kan få. För en riktig inblick in i det det medeltida samhället är ett besök till Collegiate Church of St. Nicholas på sin plats.

Kyrkan grundades år 1320 och tär tillägnad sjöfararnas skyddshelgon på grund av sitt havsnära läge. Det har varit en kollegial kyrka sedan 1484 och den tillhör den Irländska Kyrkan. Enligt lokala legender så ägnade till och med Christopher Columbus tid åt att tillbedja i denna kyrka då han besökte ön år 1477.

Visste du att “Lynching” Började i Galway?

En annan legend från 1400-talet innefattar Lynch Fönstret på Market Street. Enligt denna historia så dömde och hängde Galways borgmästare sin egna son för mordet på en spansk besökare. Sonen blev vän med besökaren men misstog besökarens vänskap för kärlek. I ett svartsjukt raseri knivhögg sonen främlingen och kastade sedan hans kropp i floden.

Borgmästarens namn? James Lynch FitzStephen och han fick själv uträtta avrättningen av sin son eftersom ingen annan i staden ville utföra straffet enligt uppgift. Det är härifrån termen “lynching” kommer ifrån och det är därför termen används för att beskriva liknande händelser som skett genom historien och runt i världen.

Galway är en färgstark stad som regelbundet håller festivaler, live evenemang och andra interaktiva sociala möjligheter för en besökare att roa sig med och till och med ta del i. Denna stad är en underbar plats att besöka endast på grund av detta. Lägg till områdets historia och de fantastiska vyer du kan få se från stadens kuster och du kommer att bli förälskade i Galway från allra första stund.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Irlands turistbyrå

Ireland Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST

Turistinformation Galway

Galway Tourist information office Aras Failte Forster Street Galway City Centre Galway Republic of Ireland Website Facebook Twitter Pinterest Instagram Flickr

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9050
GBP
1,1173
DKK
0,1341
SEK
0,0937
NOK
0,1014

Lokal väder

Galway
molnigt
14.7 ° C
15 °
14.4 °
82 %
4.1kmh
75 %
mån
16 °
tis
14 °
ons
17 °
tor
18 °
fre
19 °

Irland valuta, Euro

Pengar i Irland (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här