Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Galway

Irland

#Ireland Resor till Irland Irland erbjuder sina besökare böljande gröna kullar, stenmurar, lantlig mat, och en förtrollning som inte liknar någon annan. Du kan självklart gå på guidade turer i de otaliga slott som pryder landsbygden, och köa för att kyssa Blarney...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Galway

Galway ligger på Irlands västra kust och är en stad stor nog att erbjuda mängder av äventyr och möjligheter, men som ändå är tillräckligt liten nog att ge samhället en sammansvetsad och intim atmosfär. Staden byggdes ursprungligen år 1124 och vissa människor är kanske inte särskilt roade av tanken på ett besök hit, på grund av det rykte som omger staden och påstår att den är mer trogen den engelska kronan än det irländska folket. Staden är trots detta ett nav för irländsk kultur och ortens färgstarka personlighet gör den till en mycket spännande plats att besöka.

Pub Kulturen i Galway Slår Det Mesta

Om vi skall vara helt uppriktiga så slår ju pubkulturen i Irland det allra mesta som går att uppleva i form av live evenemang över hela världen. Livemusik är en mycket viktig del av den irländska kulturen och speciellt i Galway. Många populära band fick sin start här tack vare denna kultur och just därför är musikkulturen otroligt varierad, men ändå extremt färgstark, i denna stad.

Denna unikhet förstärks ytterligare genom att den traditionella musiken innehar en framstående plats under hela året. Allt kulminerar i Early Music Festival där medeltida musik betonas över hela staden. Detta gäller inte bara musiken: även medeltida kostymer och dans kan upplevas överallt under denna festival, såväl som traditionella maträtter.

Collegiate Church of St. Nicholas är den Äldsta i Bruk

Det finns glimtar av det medeltida samhället överallt i Galway. The Allied Irish Banks, till exempel, huserar i delar av Lynch Castle på Shop Street. Detta townhouse ger dig dock enbart en liten glimt in i hur staden såg ut under 1300-talet och det kanske inte är den allra bästa inblick du kan få. För en riktig inblick in i det det medeltida samhället är ett besök till Collegiate Church of St. Nicholas på sin plats.

Kyrkan grundades år 1320 och tär tillägnad sjöfararnas skyddshelgon på grund av sitt havsnära läge. Det har varit en kollegial kyrka sedan 1484 och den tillhör den Irländska Kyrkan. Enligt lokala legender så ägnade till och med Christopher Columbus tid åt att tillbedja i denna kyrka då han besökte ön år 1477.

Visste du att “Lynching” Började i Galway?

En annan legend från 1400-talet innefattar Lynch Fönstret på Market Street. Enligt denna historia så dömde och hängde Galways borgmästare sin egna son för mordet på en spansk besökare. Sonen blev vän med besökaren men misstog besökarens vänskap för kärlek. I ett svartsjukt raseri knivhögg sonen främlingen och kastade sedan hans kropp i floden.

Borgmästarens namn? James Lynch FitzStephen och han fick själv uträtta avrättningen av sin son eftersom ingen annan i staden ville utföra straffet enligt uppgift. Det är härifrån termen “lynching” kommer ifrån och det är därför termen används för att beskriva liknande händelser som skett genom historien och runt i världen.

Galway är en färgstark stad som regelbundet håller festivaler, live evenemang och andra interaktiva sociala möjligheter för en besökare att roa sig med och till och med ta del i. Denna stad är en underbar plats att besöka endast på grund av detta. Lägg till områdets historia och de fantastiska vyer du kan få se från stadens kuster och du kommer att bli förälskade i Galway från allra första stund.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Galway Tourist information office

Aras Failte
Forster Street
Galway

T:

www: Website Link

Irlands turistbyrå

#Touristboard Ireland Tourism Authority Tourism Ireland, 5th Floor Bishop's Square, Redmond's Hill, Dublin D02 TD99 Ireland Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST #Ireland #visitIreland #iIreland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Irland

#Irland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Irland Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Irland Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Irland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#ireland #euro #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Galway
växlande molnighet
18 ° C
18 °
18 °
79 %
5.9kmh
47 %
ons
18 °
tor
15 °
fre
13 °
lör
17 °
sön
19 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

 

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Galway
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Galway #iGalway #VisitGalway #Ireland #VisitIreland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här